Opština Tivat: Građani ispunjavanjem ankete da daju doprinos u unaprjeđenju funkcionisanja javnog gradskog prevoza

Ankete se sprovode do 30. septembra, a u njima se daje viđenje načina i nivoa kvaliteta koji sistem trenutno obezbjeđuje korisnicima

1750 pregleda 4 komentar(a)
Anketa, Foto: Opština Tivat
Anketa, Foto: Opština Tivat

U cilju unaprjeđenja i efikasnijeg funkcionisanja sistema javnog gradskog prevoza na teritoriji opštine Tivat u toku je izrada Studije javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika koju radi renomirani Saobračajni fakultet iz Beograda.

“U okviru pomenute Studije sprovode se dvije vrste anketa – anketa postojećih korisnika i anketa potencijalnih korisnika sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika, kako bi se utvrdili nedostaci postojećeg i potrebe budućeg sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.”- saopšteno je juče iz Opštine Tivat.

Stoga je opštinski Sekretarijat za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti pozvao građane Tivta da ispunjavanjem online anketa, daju svoj doprinos u unaprjeđenju sistema koji je od izuzetnog značaja za grad.

Ankete se sprovode do 30. septembra, a u njima korisnici postojećeg sistema javnog gradskog i prigradskim prevoza putnika koji u Tivtu obavlja hercegnovska kompanija “Blue Line” daju svoje viđenje načina i nivoa kvaliteta koji sistem trenutno obezbjeđuje korisnicima.

Sa druge strane, u odvojenoj anketi, potecijalni novi korisnici daju inpute u smislu broja i učestalosti polazaka gradskih autobusa, kvaliteta voznog parka, linija i drugog što je od značaja za kreatore ovog sistema kako bi oni stvorili najefikasniji mogući sistem javnog prevoza koji će privući što veći broj korisnika i na taj načlin smanjiti gužve na putevima i doprinijeti očuvanju životne sredine.

Bonus video: