Skupština Glavnog grada: Predavanje o znakovnom jeziku 23. septembra u zgradi Gradskog parlamenta

Na sastanku predsjednika Saveza organizacija gluvih i nagluvi i predsjednice Skupštine Glavnog grada zaključeno je da se ta organizacija u Crnoj Gori srijeće se sa brojnim problemima u funkcionisanju

1322 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savez organizacija gluvih i nagluvih Crne Gore organizovaće 23. septembra u zgradi Gradskog parlamenta, a uz podršku Skupštine Glavnog grada, predavanje o znakovnom jeziku i njegovom statusu u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine Glavno9g grada.

Na sastanku predsjednika Saveza Darka Mijuškovića i predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić Bojović zaključeno je da se ta organizacija u Crnoj Gori srijeće se sa brojnim problemima u funkcionisanju.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, sastanak je održan u susret obilježavanju Međunarodne nedjelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika.

"Na sastanku je konstatovano da se ova organizacija, koja broji nekoliko stotina članova u Crnoj Gori i više od 100 u Podgorici, srijeće sa brojnim problemima u funkcionisanju i dogovoreno da Skupština Glavnog grada u okviru svojih nadležnosti pomogne iznalaženju rješenja koja bi olakšala svakodnevni život gluvih i nagluvih sugrađana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će, kao jedan od prvih koraka u tom pravcu, uz podršku Skupštine, Savez organizacija gluvih i nagluvih Crne Gore organizovati 23. septembra u zgradi Gradskog parlamenta predavanje o znakovnom jeziku i njegovom statusu u Crnoj Gori.

Bonus video: