Petrović: Filološki fakultet u Beogradu u dodatku diplomi navodi koji je jezik studiran

Reagovanje na navode prenzionisanog prosvjetnog inspektora

6527 pregleda 3 komentar(a)
Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, Foto: Screenshot/Youtube
Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, Foto: Screenshot/Youtube

Ivona Petrović reagovala je na navode prenzionisanog prosvjetnog inspektora Veska Joksimovića u tekstu "Penzionisani prosvjetni inspektor o slučaju Pomorske škole: Predložio smjenu direktora zbog brutalnog kršenja zakona" objavljene 5. septembra na Portalu Vijesti.

Reagovanje prenosimo integralno:

"Povodom nedavnih dešavanja, imam potrebu da se obratim javnosti, jer osjećam odgovornost prema svojim učenicima i njihovim roditeljima.

Osnovne studije anglistike završila sam u roku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa prosječnom ocjenom 8,46, a master studije, takođe u roku, sa prosječnom ocjenom 9,00. Master rad sam odbranila sa ocjenom 10, pod mentorstvom profesorke dr Nataše Šofranac.

Tačno je da Filološki fakultet u Beogradu, nažalost, u diplomi ne navodi koji jezik je studiran, ali to je moguće provjeriti u dodatku diplome, koji je takođe zvanični dokument", saopštila je Petrović u reagovanju.

Ona je "Vijestima" dostavila fotografije diploma i licenci, a koje ne objavljujemo zbog zaštite ličnih podataka na dokumentima.

Bonus video: