Lokalizovan požar na Gorici, sumnja se da je podmetnut: "Izbjegnut požar ogromnih razmjera"

"Izlaskom na lice mjesta zatečen je požar u početnoj fazi, koji se lako širi usled pojačanog vjetra. Brzom intervencijom pripadnika Službe požar je lokalizovan 10 minuta nakon primljene prijave" saopštila je Službe zaštite i spašavanja - Glavni grad Podgorica

8829 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička Služba zaštite i spašavanja saopštila je večeras da je lokalizovala požar na brdu Gorica, te da postoji osnovana sumnja da je podmetnut.

Ta služba je na svom Fejsbuk profilu objavila da je u 19.32 primila prijavu da je došlo do požara na Gorici i da su na lice mjesta upućene četri posade sa 11 vatrogasaca.

"Izlaskom na lice mjesta zatečen je požar u početnoj fazi, koji se lako širi usled pojačanog vjetra. Brzom intervencijom pripadnika Službe požar je lokalizovan 10 minuta nakon primljene prijave i time je izbjegnut požar ogromnih razmjera. Požar za koji postoji osnovana sumnja da je podmetnut je ugašen u 19.46h", naveli su iz Službe zaštite i spašavanja - Glavni grad Podgorica.

Oni apeluju na građane da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru, kako ne bi ugrozili prirodna bogatstva Podgorice.

Bonus video: