Komunalno preduzeće Nikšić: Saniramo teren, nije u pitanju nelegalno odlaganje otpada

"Komunalno Nikšić nema nikakvog razloga da odlaže bilo koju vrstu otpada na bilo kom terenu mimo postojeće deponije 'Mislov do'", kazali su iz tog preduzeća

3341 pregleda 2 komentar(a)
Vozilo Komunalnog preduzeća (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Vozilo Komunalnog preduzeća (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Juče je pokret Ecopatriotizam objavio snimak uz obrazloženje da se radi o nelegalnom deponovanju biootpada od strane nikšićkog Komunalnog preduzeća. Iz tog preduzeća su odbacili njihove navode, ističući da se radi o sanaciji terena.

"Na jučerašnjem snimku, koji je objavio ekološki pokret Ecopatriotizam, su radnici D.O.O. Komunalno Nikšić i traktor preduzeća, koji na opštinskoj parceli, uz saglasnost resornog sekretarijata, odlažu biorazgradivi otpad-lišće i granje u cilju sanacije tog terena", saopštili su iz Komunalnog preduzeća.

Kako su istakli, oni na pomenutom terenu ne prave nikakvu štetu i ne ugrožavaju životnu sredinu, kako mjesecima plasira, kako su naveli "grupica od desetak aktivista".

„D.O.O. Komunalno Nikšić nema nikakvog razloga da odlaže bilo koju vrstu otpada na bilo kom terenu mimo postojeće deponije 'Mislov do'. U konkretnom slučaju radi se o sanaciji terena na način što se isti prekriva tamponom pomiješanim sa zemljom sa novog groblja kao i lišćem i granjem. Sanacija se vrši iz razloga jer su se na tom području nalazile velike količine smeća koje smo prekrili sa ovom vrstom materijala i rezultat te sanacije je vidljiv golim okom i to se radi godinama unazad“, saopštili su iz Komunalnog preduzeća.

Bonus video: