Dom zdravlja Podgorica obilježava Svjetski dan fizioterapije: Građani će dobiti savjete o bolovima u krstima

Svjetski dan fizioterapije obilježava se svake godine u više od 100 zemalja svijeta, nakon što je 1951. godine osnovana Svetska konfederacija za fizikalnu terapiju

1234 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorički Dom zdravlja obilježiće danas Svjetski dan fizioterapije, organizovanjem informativnog punkta u Njegoševom parku, gdje će građani od fizioterapeta dobiti informacije, savjete i brošure na temu bola u krstima.

Navodi se da je ovogodišnja tema lumbalni sindrom - bolna leđa.

Kako su rekli iz Doma zdravlja Glavnog grada, tema bolova u leđima je važna, jer se mnogi ljudi suočavaju sa tim problemom.

“Pozivamo sve građane da sjutra, od osam do 12 sati, posjete naš punkt u Njegoševom parku gdje će dobiti sve adekvatne informacije, savjete i brošure od fizioterapeta na temu bola u krstima, i od 12 sati u Edukativnom centru naše ustanove na Pobrežju gdje ćemo obiljeziti taj dan”, kaže se u saopštenju.

Svjetski dan fizioterapije obilježava se svake godine u više od 100 zemalja svijeta, nakon što je 1951. godine osnovana Svetska konfederacija za fizikalnu terapiju.

Iz Doma zdravlja su naveli da tog dana fizioterapeuti skreću pažnju na njihov doprinos u poboljšanju javnog zdravlja i kvaliteta života svakog pojedinca.

"Fizioterapija je važna za očuvanje i poboljšanje zdravlja i kvaliteta života od rođenja, pa do duboke starosti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: