Kenana Strujić direktorica Doma starih koji još nije završen

Očekuje se da bi radovi na staračkom domu trebalo da budu okončani do kraja oktobra...
433 pregleda 3 komentar(a)
Dom starih Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Dom starih Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.08.2017. 19:13h

Predsjednica Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić postavljena je za v.d. direktora Doma starih u Pljevljima.

Odluku o osnivanju doma i imenovanju Strujićeve donijela je Vlada na posljednjoj sjednici, iako zgrada još nije završena.

Strujićeva je profesorica filozofije i zaposlena je u Informativnoj službi Rudnika uglja.

Predviđeno je da u roku od 30 dana bude izabran upravni odbor i direktor staračkog doma.

Dom je dužan da donese statut i izvrši upis u Centralni registar privrednih subjekata u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Odluka o osnivanju staračkog doma u Pljevljima donesena je uprkos činjenici da radovi na izgradnji doma još nijesu završeni.

Očekuje se da bi poslovi trebalo da budu okončani do kraja oktobra.

U najavi postupka koji je Direkcija javnih radova raspisala prošle godine za izbor izvođača radova, navedeno je da je Dom starih namijenjen za smještaj raseljenih iz BiH, Hrvatske i Kosova.

U lokalnoj upravi više puta su isticali da je dom namijenjen i za smještaj najstarijih Pljevljaka.

“Izgradnja i opremanje doma starih u Pljevljima je dio Regionalno stambenog projekta čiji je cilj rješavanje pitanja raseljavanja u Crnoj Gori, tako što će se pružiti trajna i održiva stambena rješenja uz puno poštovanje prava izbjeglica i interno raseljenih lica, kroz lokalnu integraciju. Poseban cilj projekta je rješavanje stabenih potreba za 68 raseljenih starih lica kroz obezbjeđivanje smještajnih rješenja u okviru sistema socijalne zaštite. Korisnici projekta su najranjivije kategorije izbjeglica koje su naseljene u Crnoj Gori...”, navodi se u najavi postupka Direkcije javnih radova.

U tom dokumentu piše da je interes za smještaj u domu iskazalo 101 raseljeno lice starije od 65 godina.

Opština Pljevlja obezbijedila je zemljište za gradnju doma, a finansirala je i izgradnju potrebne komunalne infrastrukture.

Dom će imati podrum, prizemlje i tri sprata, a ranije je saopšteno da će koštati 2,2 miliona eura.

Izgradnja Doma za stare kasni dvije godine, a tadašnji ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, uoči lokalnih izbora, najavljivao je završetak radova do 2016.

Bonus video: