Petrović: Neću podnijeti ostavku, ako nađu način da me smijene možda će mi napraviti uslugu

"Škola je na žalost postala i predmet interesovanja i trgovine političkih partija, jer u njoj vide 'zlatnu koku', koju bi neko i malo 'očerupao', piše u reagovanju.

7778 pregleda 7 komentar(a)
Petrović, Foto: UCG
Petrović, Foto: UCG

Direktor kotorske srednje Pomorske škole Ratko Petrović saopštio je da neće podijetu ostavku na tu poziciju.

U reagovanju na tekst "Kako se u Ministarstvu prosvjete "zagubio" predlog za razrješenje Petrovića?", objavljen na portalu Vijesti, on je naveo i da ukoliko nadležni "nađu način" da ga smijene, da će mu "možda i napraviti uslugu".

Petrović je u reagovanju naveo da su on i njegova kćerka "bili tema neprovjerenih informacija predhodnih dana".

"Moja kćerka je odgovorila, u članku 'Petrović: Filološki fakultet u Beogradu u dodatku diplomi navodi koji je jezik studiran', na članak penzionisanog prosvetnog inspektora Joksimovića, po struci nastavnika istorije, koji je uključen u priču. Ona je decidno pobila sve njegove tendenciozne navode da nije završila školu i nije magistar engleskog jezika, šaljući vam svu dokumentaciju, što ste i sami potvrdili. Spreman sam da pred crnogorskom javnošću vratim svih 265 eura, koje je moja kćerka zaradila mijenjajući nastavnicu koja je bila na bolovanju. Vjerujem da će ova suma pomoći Crnoj Gori, na putu evropskih integracija, kao i Srednjoj pomorskoj školi i da ću umiriti 'dušebrižnike', koji se do sada nisu oglašavali iako su znali puno toga o dešavanjima u školi", naveo je Petrović između ostalog u reagovanju.

Dodao je da je škola "samo od kurseva zaradila oko 2,5 miliona eura".

"Preuzeo sam je sa dugom od 44.000 eura. Svi sertiikati su pušteni da isteknu, čime su kursevi ugašeni a diploma postala nevalidna. Dio nastavnika je angažovan na kursevima, u privatnoj 'školi' bivšeg direktora, a ne žele da učestvuju u kursevima u školi, od kojih škola živi, već su angažovani spoljni saradnici".

Petrović je, između ostalog saopštio i da je škola za dvije godine njegovog mandata vratila 30.000 eura, obnovila sve sertifikate, uspostavila saradnju sa svim relevantnim pomorskim institucijama u zemlji i jedni brojem u inostranstvu...

"Škola je na žalost postala i predmet interesovanja i trgovine političkih partija, jer u njoj vide 'zlatnu koku', koju bi neko i malo 'očerupao', piše u reagovanju.

Bonus video: