DPS Prijestonice: Stojimo uz građane koji se protive izgradnji kamenoloma na Miloševom kršu

"Krilatica "cilj opravdava sredstvo" ne smije se koristiti kao opravdanje ukoliko je put do cilja štetan na bilo koji način po one koji život provode na toj lokaciji", rekli su iz DPS-a

4665 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice su kazali da stoje uz građane mjesnih zajednica koji se protive izgradnji kamenoloma na Miloševom kršu u mjestu Bokovo.

"Niko ko je dobronamjeran prema Crnoj Gori i njenim građanima, ne može biti protiv projekata čija realizacija bi značila razvoj određenih lokacija u našoj državi, valorizaciju prirodnih resursa koji nas okružuju, a ujedno i u određenoj mjeri rješavanje ključnog problema koje muči sve nas – pitanje nezaposlenosti", naveli su iz cetinjskog DPS-a.

Dodali su i kako se krilatica "cilj opravdava sredstvo" ne smije koristiti kao opravdanje ukoliko je put do cilja štetan na bilo koji način po one koji život provode na toj lokaciji.

"u ovom slučaju, koji se tiče Miloševog krša, je tako, jer ma koliko bi realizacija projekta značila i ubiranje nekog od prethodno navedenih plodova, nikada i ni pod koju cijenu ne smijemo dozvoliti stvaranje nove vrijednosti koja bi ujedno značila ugrožavanje životne sredine i stanovnika mjesnih zajednica Kosijeri, Đinovići, Bokovo, Mikulići, Štitari, Markov do", kazali su.

Zato, kako kažu, stoje uz građane navedenih mjesnih zajednica.

"Podržavamo u namjeri da, zbog svih štetnih posljedica, koje bi izgradnja kamenoloma mogla proizvesti, a uzimajući u obzir da očuvanje životne sredine i zdravlja građana je prioritet nad prioritetima, da se zaustavi projekat kamenoloma na lokaciji Milošev krš u mjestu Bokovo", zaključili su.

Bonus video: