Đaci propustili nastavu zbog autobusa?

Iz podgoričkog preduzeća “Putevi” tvrde da je gradski prevoz na liniji 53 saobraćao redovno

12924 pregleda 19 komentar(a)
Mještani tvrde da autobusa nije bilo, "Putevi" da se prevoz odvija prema planu, Foto: BORIS PEJOVIC
Mještani tvrde da autobusa nije bilo, "Putevi" da se prevoz odvija prema planu, Foto: BORIS PEJOVIC

Gradski autobus koji ide od naselja Beri do Podgorice juče nije saobraćao, zbog čega je pedesetak đaka propustilo nastavu u školama.

To je “Vijestima” kazao mještanin Gornje Gorice Dragan Radonjić, dok iz podgoričkog preduzeća “Putevi”, na čijem je čelu Radoš Zečević, tvrde da je gradski prevoz saobraćao redovno.

“Na liniji 53 (Beri - Moskovska ulica) saobraćala su dva autobusa, što znači da su na njoj polasci realizovani na svakih 60 minuta. Prema dobijenim informacijama od nadležne službe, oba autobusa su saobraćala na navedenoj trasi”, kazali su iz tog preduzeća.

Mještani naselja, koja zavise od te gradske linije, tvrde da su nezadovoljni načinom na koji je prevoz organizovan.

“Ovo se ne dešava prvi put. Autobus je bio redovan 4. septembra, kada je počela školska godina, a već idućih dana ga nije ni bilo, pa se opet vratio za vikend. Danas je ponedjeljak, novi dan za đake i opet autobusa nema. Veliki broj učenika iz obližnjih mjesta zbog nedolaska autobusa ostao je kući”, kazao je juče “Vijestima” Radonjić.

On je kazao da će, ukoliko se ne uspostavi redovnost linije 53 (L53), blokada saobraćaja biti jedino rješenje.

Iz “Puteva” podsjećaju da je L53 probna.

“U probnom periodu će se analizirati sve mogućnosti da se raspoloživim brojem autobusa zadovolje sve potrebe stanovnika koji žive na ovom području kroz koje linija prolazi. Tako da će trasa linije biti promjenljiva do donošenja konačne odluke, nakon čega će ući u plan redovnih linija i biće okačena na sajtu Glavnog grada sa svim autobuskim stajalištima i vremenima polaska”, kazali su iz “Puteva”.

Bonus video: