Završena izgradnja trga na Njegušima

Iz Prijestonice podsjećaju da se radi o jednom od najstarijih trgova u Crnoj Gori, koji predstavlja značajno kulturno-istorijsko nasljeđe tog kraja

7064 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje je, posredstvom Sekretarijata za investicije i održivi razvoj, realizovala projekat izgradnje trga na Njegušima.

Podsjećaju da se radi o jednom od najstarijih trgova u Crnoj Gori, koji predstavlja značajno kulturno-istorijsko nasljeđe tog kraja.

Izvedeni radovi po projektu podrazumijevali su izgradnju kompletne podzemne infrastrukture, rekonstrukciju trga, izgradnju parking prostora, postavljanje javne rasvjete i urbanog mobilijara, a planirano je i hortikulturno uređenje površina.

Njeguši trg
foto: Prijestonica Cetinje

U okviru istog projekta postavljene su montažne kućice izložbeno-prodajnog karaktera, koje će omogućiti lokalnom stanovništvu da plasiraju i prodaju tradicionalne proizvode.

Iz Prijestonice su saopštili da realizacijom ovog projekta žele pozicionirati Njeguše kao konkurentan turistički lokalitet u Crnoj Gori, kao i da podstaknu razvoj poljoprivrede, stvarajući uslove za ostanak ljudi u naseljima van urbanih gradskih zona.

Njeguši trg
foto: Prijestonica Cetinje

Izvođač radova je konzorcijum „SMB“ koji čine: „Kobra“ iz Budve, „Ramel“ iz Nikšića i „Geoengineering“ iz Podgorice.

Bonus video: