Šturanović i Stanković dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića

"Hvala ljudima koji su vjerovali u mene i moj rad. Raduju se Radojica i Šanta Panta, kao i hiljade djece kojima sam davao cijelog sebe 35 godina. Srećan sam što je moj grad prepoznao da vrijedim i da s ponosom koračam njegovim divnim ulicama", kazao je Stanković za "Vijesti"

7283 pregleda 8 komentar(a)
Zgrada Opštine Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Zgrada Opštine Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Dobitnici ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića su direktor NVO „Fors Montenegro“ Veselin Šturanović i pjesnik, zabavljač i glumac Radojica Stanković, poznatiji kao Šanta Panta.

Tako je odlučio žiri, u drugom krugu glasanja, većinom glasova. U obraloženju se navodi da je Šturanoviću nagrada pripala za realizaciju brojnih projekata zahvaljujući kojima je značajno unaprijeđen kvalitet života u Nikšiću. Stanković je priznanje, kako navode, zaslužio zahvaljujući višedecenijskom radu tokom kojeg je uveseljavao, a ujedno i edukovao mališane.

Šturanović je kazao "Vijestima" da se mnogo bolje osjeća u koži onoga ko je donator i doprinosi dobrobiti društva i zajednice, nego onoga ko prima nagrade.

"Ostanem bez riječi kada primim pohvalu, a ne najveće priznanje koje grad dodjeljuje. Ovo ne smatram individualnom nagradom, jer Fos ne bi uspješno radio, niti bih ja mogao da doprinosim društvu i pomažem, da nije moje tri koleginice. Naša organizacija stoji na četiri stabilna 'stuba' i da sam mogao da znam za kandidaturu i da na nju utičem, bila bi predložena organizacija, a ne ja lično", kazao je Šturanović.

Šturanović
Šturanovićfoto: Privatna arhiva

"Hvala ljudima koji su vjerovali u mene i moj rad. Raduju se Radojica i Šanta Panta, kao i hiljade djece kojima sam davao cijelog sebe 35 godina. Srećan sam što je moj grad prepoznao da vrijedim i da s ponosom koračam njegovim divnim ulicama", kazao je Stanković za "Vijesti".

Stanković
Stankovićfoto: Privatna arhiva

Laureatima će nagradu, 18. septembra na svečanoj sjednici Skupštine opštine, uručiti predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković.

Bonus video: