Aquathlon u nedjelju: Budva pliva i trči

"Osim individualne kategorije takmičare/takmičarke imaju mogućnost da se oprobaju i u štafeti. Osim sjajnog startnog paketa, takmičare očekuje bogat program prije i poslije trke”, poručio je Vučković

2870 pregleda 2 komentar(a)
Aquathlon u nedjelju u Budvi, Foto: TO Budva
Aquathlon u nedjelju u Budvi, Foto: TO Budva

Prva trka u kategoriji Aquathlon u Budvi, biće održana u nedjelju. Trku uz podršku Turističke organizacije Budva i Opštine organizuje Triatlon klub Budva.

“Start trke je sa plaže Mogren 2 da početkom u 12 časova i pliva se u dužini od jedan kilometar do Pizane, potom trči u dužini od pet kilometara, šetalištem do hotela “Iberostar” u Bečićima i završetkom ispred Starog grada. Aquathlon ima simboličan naziv - Sv. Antun (inicijalno planiran za jun) i između ostalog je i državno prvenstvo Crne Gore u toj kategoriji”, kazao je “Vijestima” član Triatlon kluba Budva Luka Vučković.

Do sada je prijavljeno oko 90 takmičara, kako aktivnih triatlonaca, tako i rekreativaca/amatera iz naše i zemalja regiona, Ukrajine i Rusije.

“Na osnovu broja registrovanih očekuje nas najbrojniji Aquathlon. Osim individualne kategorije takmičare/takmičarke imaju mogućnost da se oprobaju i u štafeti. Osim sjajnog startnog paketa, takmičare očekuje bogat program prije i poslije trke”, poručio je Vučković.

Bonus video: