Obnovljen namještaj u Domu učenika u Šavniku

Direktor Obrazovnog centra Šavnik, u sklopu koga funkcioniše i Dom učenika, kazao je da u Domu trenutno boravi 12 učenika

6452 pregleda 1 komentar(a)
Nova oprema za Dom učenika, Foto: Opština Šavnik
Nova oprema za Dom učenika, Foto: Opština Šavnik

Opština Šavnik finansirala je nabavku dijela namještaja za Dom učenika.

Riječ je o krevetima sa dušecima, komodama, radijatorima.

"Obrazovanje nastavlja da bude naš fokus, jer je znanje osnov razvoja. I u narednom periodu ćemo biti oslonac i podrška mladim ljudima na njihovom putu sticanja pravih životnih vrijednosti“, poručio je predsjednik Opštine Jugoslav Jakić.

Bajo Zorić, direktor Obrazovnog centra Šavnik, u sklopu koga funkcioniše i Dom učenika, kazao je “Vijestima” da u Domu trenutno boravi 12 učenika.

“Postoji mogućnost da bude još jedan učenik koji se ovih dana prepisao sa istog smjera iz Bara i trenutno putuje iz Nikšića. Srednju poljoprivrednu školu je upisalo deset učenika, među kojima je i taj učenik koji se prepisao iz Bara”, kazao je Zorić.

Od prijavljenih deset učenika, jedan je iz Šavnika, a devet iz Nikšića, Žabljaka, Pljevalja i Bijelog Polja.

Jakić je podsjetio da su ove godine obezbijedili sredstava za stipendiranje svih novoupisanih učenika Srednje poljoprivredne škole. Pored učeničkog kredita u trajanju od deset mjeseci u iznosu od po 100 eura mjesečno, Opština se obavezala da nakon završetka srednje škole finansira njihov pripravnički staž u organima lokalne uprave, preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava ili kod privatnih preduzetnika s teritorije opštine i da im u toku trajanja pripravničkog staža obezbijede razne studijske posjete.

Bonus video: