Nestao djelovodnik iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, pokrenuto utvrđivanje odgovornosti

Ministarka Ana Novakovic Đurović slučaj prijavila policiji

50116 pregleda 248 reakcija 127 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Screenshot
Novaković Đurović, Foto: Screenshot

Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopštilo je da je iz njihove Pisarnice nestao djelovodnik iz 2022. godine, za period 23. novembar - 31. decembar 2022. godine.

U saopštenju se navodi da se u djelovodniku upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije.

"Kako građani/ke svakodnevno dolaze u prostorije ministarstva, te se značajan broj njihovih dokumenata odnosi upravo na ovu djelatnost ministarstva, važno nam je da o ovom pitanju budu pravovremeno i objektivno informisani", navodi se u saopštenju.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović je slučaj prijavila policiji i očekuje pokretanje postupka.

Novaković Đurović je, navodi se u saopštenju, pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u samom ministarstvu.

"Pokrenute su mjere utvrđivanja odgovornosti u resoru. Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor, i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad. Da ne prejudiciram ishod postupka, očekujem da vrlo brzo imamo epilog ove situacije. Sa tim u vezi, sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu. Kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatramo i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno", piše u saopšenju.

Bonus video: