Nepoznato plovilo prosulo zauljene tečnosti

“Nakon završetka prikupljanja zauljanih materija sa površine mora, Lučka kapetanija je izvršila pregled usidrenih jahti i jedrilica u kotorskom zalivu, kako bi eventalno pronašli zagađivača, ali nisu uočeni bilo kakvi dokazi koji bi mogli utvrditi sa sigurnošću potencijalnog zagađivača"
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2017. 11:21h

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore u petak kasno poslijepodne je obaviješten od građana da je u kotorskom akvatorijumu uočeno zagađenje mora u blizini otvorenog bazena u Dobroti, na lokalitetu Žuta plaža.

Hitno je obavještena Lučka kapetanija Kotor, koja je odmah reagovala i zajedno sa Lučkim kapetanom Brunom Brkanovićem izašla na lice mjesta kako bi utvrdila obim zagađenja i pristupila čišćenju. Zagađenje koje je bilo malog obima, a efikasno je prikupljeno upotrebom specijalnih upijača za tu namjenu.

“Nakon završetka prikupljanja zauljanih materija sa površine mora, Lučka kapetanija je izvršila pregled usidrenih jahti i jedrilica u kotorskom zalivu, kako bi eventalno pronašli zagađivača, ali nisu uočeni bilo kakvi dokazi koji bi mogli utvrditi sa sigurnošću potencijalnog zagađivača", saopštili su iz Uprave pomorske sigurnosti.

Iz UPS koju vodi Safet Kočan, naglasili su da su sa prupadnicima Lučke kapetanije Kotor i ovog puta brzo reagovali i da je u potpunosti sanirano zagađenje koje je izazvalo nepoznato plovilo. Akcija uklanjanja masne mrlje na moru počela je u 18.30, a okončana je u 20.30 časova.

Galerija

Bonus video: