Milatović čestitao Dan opštine Žabljak: Mjesto susreta gostiju iz cijelog svijeta

"Ovaj dan nas podsjeća i opominje na ogromnu žrtvu predaka koju je Žabljak i cijeli durmitorski kraj podnio u antifašističkoj borbi", rekao je on

3670 pregleda 7 komentar(a)
Milatović, Foto: Screenshot/Youtube
Milatović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, u čestitki povodom Dana opštine Žabljak, kazao je da je to mjesto susreta gostiju iz cijelog svijeta i zauzima posebno mjesto na mapi evropskog planinskog turizma.

On je dodao da je zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama koje ga okružuju, Žabljak prepoznat kao turistički centar naše države, saopšteno je iz Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

"Milatović je uputio srdačne čestitke povodom Dana opštine Žabljak predsjedniku Opštine Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Popoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada", navodi se u čestitki.

On je kazao da 17. septembar proslavljamo kao praznik oslobođenja, "ponosni na nasljeđe naše prošlosti i slobodarske tradicije Durmitoraca i svih ostalih koji su branili ideju antifašizma i ideale slobode i dostojanstva".

Ovaj dan nas, rekao je Milatović, podsjeća i opominje na ogromnu žrtvu predaka koju je Žabljak i cijeli durmitorski kraj podnio u antifašističkoj borbi.

"Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama koje ga okružuju, Žabljak je prepoznat kao turistički centar naše države. Danas je ova opština takođe mjesto susreta gostiju iz cijelog svijeta i zauzima posebno mjesto na mapi evropskog planinskog turizma“, poručio je u česitki Milatović.

On je dodao da strateška pozicija Opštine Žabljak u srcu sjeverne regije Crne Gore predstavlja potencijal za privlačenje investicionih aktivnosti, posebno u sektoru turizma, jer, prema njegovim riječima, ova opština posjeduje sve predispozicije zahvaljujući kojima, uz jasnu viziju i predan rad, može da se nadmeće sa prestižnim evropskim i svjetskim turističkim centrima.

„Posebnom ljepotom Durmitora, godinama najposjećenijeg nacionalnog parka u Crnoj Gori koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, žabljačka opština istinski zavrjeđuje status prijestonice planinskog turizma. Plansko upravljanje prostorom, održivo ulaganje u infrastrukturu, dalji razvoj planinskog, sportskog, seoskog, ekološkog i rekreativnog turizma, kao i razvoj poljoprivrede, pravac je u kojem Žabljak treba da se razvija u narednom periodu. U uvjerenju da će lokalna samouprava uz podršku državne vlasti voditi progresivne razvojne politike i omogućiti kontinuirani napredak durmitorskog kraja na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane, još jednom vam čestitam Dan opštine“, stoji u čestitki predsjednika Milatovića.

Bonus video: