Čestitke partijskih lidera za Dan opštine Žabljak

Žabljak danas obilježava Dan opštine i 80 godina od oslobođenja

6611 pregleda 6 komentar(a)
Žabljak (ilustracija), Foto: Shutterstock
Žabljak (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.09.2023. 19:14h

Žabljak danas obilježava Dan opštine i 80 godina od oslobođenja, a čestitke tim povodom stigle su i od predstavnika političkih partija.

Joković: Dan koji simbolizuje nepokolebljivo herojstvo mještana durmitorskog kraja u antifašističkoj borbi

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković uputio je čestitku predsjedniku Opštine Žabljak Radošu Žugiću i predsjedniku Skupštine opštine Žabljak Ivanu Popoviću.

Vladimir Joković
foto: Boris Pejović

“Sa zadovoljstvom upućujem srdačne čestitke u ime SNP CG, kao i u svoje lično ime, vama i svim građankama i građanima Žabljaka, povodom Dana opštine. Ovaj dan simbolizuje nepokolebljivo herojstvo građana ovog durmitorskog kraja u antifašističkoj borbi, čime je utkano junaštvo Durmitoraca u prelijepe ljepote Žabljaka", saopštio je Joković.

Kazao je da je Žabljak, poznat po svojoj izuzetno lijepoj prirodi, postao veliki turistički centar, koji privlači brojne turiste iz cijelog svijeta.

"Uvjeren sam da će Opština Žabljak i u narednom periodu biti prepoznatljiva po uspješnoj valorizaciji svih svojih prirodnih resursa i nastaviti da bude centar zimskog i ljetnjeg turizma, zahvaljujući kojem je Crna Gora istaknuta na listi najpoželjnijih top destinacija", zaključio je Joković.

Bečić: Žabljak je prirodni fenomen i istorijski bedem antifašističkog otpora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, kazao je, u čestitki povodom Dana opštine Žabljak, da je ta opština ne samo prirodni fenomen nego i istorijski bedem antifašističkog otpora.

Aleksa Bečić
foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

On je u ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, kako se navodi u čestitki Demokrata, predsjedniku Opštine, Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine opštine, Ivanu Popoviću, kao i svim građankama i građanima Žabljaka čestitao 17. septembar, Dan opštine Žabljak.

"Kao što Crno jezero i Savin kuk plijene svojom ljepotom, tako Žabljak stoji kao svetionik prirodne i istorijske veličine Crne Gore. Ovaj dan simbolizuje nepokolebljivu snagu i odanost herojskih Durmitoraca u oslobađanju ovog neprocjenjivog dragulja Crne Gore", rekao je Bečić.

Ono što je nekada bila skromna varošica, danas je, naveo je Bečić, zahvaljujući prirodnim čarima koje odišu autentičnom ljepotom Durmitora i njegovoj netaknutoj prirodi sa bogatstvom flore i faune, postalo središte planinskog turizma u Crnoj Gori.

"U tom smislu, naša obaveza je osigurati trajnu zaštitu ovog UNESCO-vog spomenika prirode, ali i da, kroz podršku mladim generacijama, kontinuirano oblikujemo progresivnu budućnost za sve građane Žabljaka", kazao je.

Imajući u vidu izazove migracija i depopulacije, dodao je on, važnost strategijskog pristupa u zadržavanju i prosperitetu naše lokalne zajednice ne može biti precijenjena.

"Naš krajnji cilj je pružiti visoki životni standard i kreirati okruženje u kojem mladima neće nedostajati šanse za lični i profesionalni razvoj. U sklopu tog cilja, unaprjeđenje infrastrukture, obrazovnih i zdravstvenih usluga nije samo nužnost, već i moralna obaveza", kazao je Bečić u čestitki.

Ne zaboravimo da se bogatstvo i nasljeđe Žabljaka čuvaju, rekao je Bečić, i kroz njegovu kulturnu i istorijsku dimenziju, koje ćemo, dodao je, neumorno podržavati i unaprjeđivati.

"Na ovaj svečani dan, sa osjećajem iskrene zahvalnosti prema našim precima i optimizmom prema budućim generacijama, još jednom upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine. Neka Žabljak bude opština u kojoj svaka građanka i svaki građanin mogu ostvariti svoje snove, gradeći svijetlu budućnost dok sa strahopoštovanjem čuvaju svoju neprocjenjivu prirodnu i kulturnu baštinu", rekao je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Bonus video: