Nova blokada puta Bijelo Polje - Berane: “Zbog bezbjednosti svih tražimo izgradnju trotoara i rasvjete”

Mještani najavili radikalizaciju protesta, ako ne ostvare svoja prava

7362 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Mještani Zatona ponovo su na jedan sat blokirali magistralni put Bijelo Polje-Berane u mjestu Kljunača, nezadovoljni rekonstrukcijom puta Lepenac-Ribarevine-Poda.

Traže revidiranje postojećeg projekta koji bi obuhvatio izgradnju pješakih staza i rasvjete na području ove mjesne zajednice.

Predstavnik građana Duško Dangubić je kazao da je ovo treći put kako mještani mjesne zajednice ali i sela Zatona protestuju, jer drugog način nemaju da dobiju ono što žele.

“Odavno se borimo da ovaj put dobije trotoare i rasvjetu, i prije rekostrukcije smo obavili više nerformalnih rzthovora, što je potreba svih koji prolaze tim magistralnim putem, a ne samo građana Zatona”, kazao je on, dodajući da je to prijeka potreba zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Mještani navode da je sada na potezu Uprava za saobraćaj, podsjećajući da su prije nekoliko dana dobili poziv za razogovor od direktora Uprave Radomira Vuksanovića.

Mještani ističu da je moguće da izmjena projekta uključiti dodatnu eksproprijaciju zemljišta sa one strane za koju bi se, eventualno, nadležni odlučili da grade stazu i rasvjetu.

Ukoliko ne ostvare svoja prava najavili su radikalizaciju protesta.

Bonus video: