Milatović: Strateški je važno iskoristiti privredne potencijale Nikšića

"Uvjeren sam da Nikšić može biti katalizator evropske perspektive Crne Gore na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane", kazao je predsjednik države

5989 pregleda 6 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Nikšić može biti katalizator evropske perspektive Crne Gore na putu dostizanja evropskog standarda života za sve građane.

Milatović je, povodom 18. septembra - Dana opštine Nikšić, uputio čestitke predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

„Slobodarski grad, nastao na ruševinama antičkog drevnog grada Anderbe, kasnije Anagastuma, srednjovjekovni Onogošt, a danas Nikšić, obilježava Dan oslobođenja. Tog 18. septembra 1944. godine Nikšić je zahvaljujući borcima Šeste crnogorske brigade i drugim jugoslovenskim vojnim formacijama oslobođen od stranog okupatora. Poput tvrđave koja ga krasi, Nikšić je bio rušen, obnavljan i dograđivan, mijenjao izgled i gospodare i svjedočio velikim društvenim i istorijskim promjenama u vremenima tokom kojih je opstajao, stalno se razvijajući i postajući sve značajniji“, naveo je Milatović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

On je kazao da je Nikšić danas moderan grad i teritorijalno najveća opština u Crnoj Gori, zbog čega je od strateške važnosti iskoristiti njegove privredne potencijale, time stvarajući pretpostavke za dinamičniji razvoj u korist svih građana Nikšića i ekonomskog prosperiteta Crne Gore.

„U Nikšiću se nalazi najstariji industrijski kolektiv – Pivara Trebjesa, sjedište Rudnika Boksita i Elektroprivrede Crne Gore, što govori o vrijednosti industrijskih i energetskih potencijala ovog grada. Današnja perspektiva privrednog razvoja Nikšića, ali i cijele Crne Gore, jeste u afirmaciji i snaženju srednjeg i malog preduzetništva i korišćenju ljudskih potencijala i brojnih resursa u oblasti rudnih bogatstava, poljoprivrede, energetike i turizma koje sve posjeduje ova opština“ kazao je predsjednik Milatović.

On je istakao da je vrijednost koja se u Nikšiću decenijama generiše u uglednim visokoškolskim institucijama od nemjerljivog značaja za naučnu zajednicu Crne Gore.

„Uvjeren sam da Nikšić može biti katalizator evropske perspektive Crne Gore na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane. U to ime još jednom vam čestitam Dan opštine“, zaključio je predsjednik Milatović.

Bonus video: