Mališani iz Nikšića dobili igralište

"Oplemenili smo jedan prostor u urbanom dijelu grada. Radimo to za našu djecu i to je poruka koju smo željeli da na lijep datum, Dan oslobođenja grada pošaljemo", kazao je predsjednik opštine

2935 pregleda 3 komentar(a)
Igralište u kvartu iza zgrade "Desetka" u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Igralište u kvartu iza zgrade "Desetka" u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Mališani u kvartu iza zgrade "Desetka" u Nikšiću, preko puta bolnice, umjesto neuređene livade dobili su igralište.

"Oplemenili smo jedan prostor u urbanom dijelu grada. Radimo to za našu djecu i to je poruka koju smo željeli da na lijep datum, Dan oslobođenja grada pošaljemo. Sve to ima lijepu simboliku i poruku koju želimo kao lokalna uprava da šaljemo u kontinuitetu i pored toga što nas sa brojnim stvarima ometaju, mi od toga ne odustajemo. Radimo i uspjevamo da realizujemo ovakve projekte u korist zajednici i na korist našem gradu, a posebno na korist našoj djeci", poručio je predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

Kovačević
Kovačevićfoto: Svetlana Mandić

On i načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić u parku su posadili drvo prijateljstva, kako su uradili i u Istočnom Novom Sarajevu kada je potpisan protokol o saradnji i bratimljenju.

Zasađeno drvo prijateljstva
Zasađeno drvo prijateljstvafoto: Svetlana Mandić

Radove na igralištu, vrijedne skoro 51,5 hiljada eura, izvela je firma "Tangram", dok je za nadzor bila zadužena opštinska Agencija za projektovanje i planiranje.

Otvaranju igrališta, pored čelnika iz lokalne uprave i lokalnih preduzeća prisustvovali su i mališani iz vrtića "Ciciban".

Bonus video: