Bar dobija novi gradski park

Moderna zelena parkovska površina na više od 6.000 kvadratnih metara

7087 pregleda 53 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar započinje radove na izgradnji i uređenju novog gradskog parka u blizini sportske dvorane „Topolica“, ukupne površine 6. 325 kvadratnih metara.

Kazali su da je projektom predviđena izgradnja parka koji će biti pejzažno uređen bogatim vegetacijskim fondom i popločanim stazama, a novouređene površine biće u potpunosti pokrivene modernim sistemom za navodnjavanje.

"Uz postavljeni parkovski mobilijar i novu javnu rasvjetu, građani će dobiti na raspolaganje novu urbanu zelenu površinu, prilagođenu njihovim potrebama, koja će dodatno upotpuniti ambijent ovog dijela grada, inače prepoznatog kao mjesto susreta i odmora za sve generacije", saopšteno je iz Opštine.

Ukupna investiciona vrijednost ugovorenih radova iznosi više od 290.000 eura, a za izvođača radova odabrana je firma „Bomakos“ iz Podgorice, kao nosilac zajedničke ponude koja uključuje „Project Engineering Renaissance“,“Verde Projekt“, „Geotin MNE“ i „Sysco“.

Glavni projekat je urađen od strane firme „B4projekt“ iz Bara i revidovan je od strane „VU-Ti inžinjering“ iz Bara. Nadzor nad izvođenjem radova povjeren je firmi „N&B inžinjering i konsalting“ iz Nikšića.

"Izgradnja novog gradskog parka predstavlja nastavak aktivnosti lokalne uprave na uređenju javnih površina, adaptaciji, opremanju ili izgradnji novih parkova i igrališta, te unaprijeđenja ukupnog prostornog ambijenta, sa namjerom da svi urbani djelovi grada dobiju udoban prostor za svakodnevni boravak, rekraciju i odmor građana i turista", zaključuju iz lokalne samouprave.

Bonus video: