Inspektori za tri dana izdali 14.700 eura prekršajnih naloga

U četiri opštine - Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici, utvrđeno 29 nepravilnosti i izdata 34 prekršajna naloga

10568 pregleda 64 reakcija 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Inspektori tržišne, radne i šumarske inspekcije u prethodna tri dana su, u četiri opštine - Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici, obavili 101 inspekcijski nadzor, pri čemu je utvrđeno 29 nepravilnosti i izdata su 34 prekršajna naloga, u ukupnom iznosu od 14.700 eura, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove.

"Inspektori/ke Odsjeka za tržišnu inspekciju su u toku pojačanog nadzora izvršili 13 inspekcijskih nadzora kada su u Plavu zatekli pet, a u Rožajama dva fizička lica, koja su obavljala trgovinsku djelatnost, proizvodnju i promet drvnih sortimenata, a da o početku obavljanja djelatnosti trgovine nijesu podnijeli prijavu nadležnoj inspekciji. Tom prilikom subjektima nadzora zabranjeno je dalje obavljanje djelatnosti, odnosno donešena su rješenja o privremenoj zabrani rada i izrečene propisane novčane kazne", navodi se u saopštenju.

Radna inspekcija je, dodaju, obavila 22 inspekcijska nadzora, pri čemu je zabilježeno pet nepravilnosti i izdata su tri prekršajna naloga u iznosu od 8.500 eura. Šumarski inspektori obavili su 66 inspekcijskih nadzora u toj akciji, pri čemu su naišli na 15 nepravilnosti i izdali 13 prekršajnih naloga u iznosu od 4.800 eura, a podnijeta je i jedna krivična prijava.

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević juče je, zajedno sa sekretarom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevanom Gajevićem, bila u obilasku šuma u Bijelom Polju, gdje su se sreli i sa načelnikom regionalnog Centra bezbjednosti "Sjever" Dušanom Bakovićem.

"Na ovaj način utvrđena je tijesna međuinstitucinalna saradnja, kao i direktna uključenost Uprave policije u naporima da se sa svim ostalim nadležnim državnim organima aktivno učestvuje u rješavanju ovog decenijskog problema", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: