Bogdanović: Neko će morati da odgovara ako Kotor izgubi status svjetske baštine Uneska

"Amaterizam vladajućih struktura sada već skupo košta", kazao je generalni sekretar DPS-a

7024 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Bogdanović, Foto: DPS
Bogdanović, Foto: DPS

Informacije o tome šta će se dogoditi na predstojećem Samitu UNESCO, saopštene javno od strane državnih zvaničnika, najveći su mogući poraz Crne Gore, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

On je kazao da godinama zaštitom životne sredine i kulturnom baštinom i turizmom i svim srodnim pitanjima rukovode "potpuno nekompetentna" lica, dodajući da rezultat i nije mogao biti drugačiji.

"Da je drugo vrijeme, ovakva vijest uzdrmala bi iz temelja javnu scenu i ne bi se dešavalo da nam to na pres konferenciji, usputno saopštavaju kako bi uskoro naš znameniti lokalitet mogao izgubiti status kulturno-istorijskog područja, a da će Durmitor ubuduće biti na crvenoj listi. Ne znamo da li je iko u državnoj administraciji danas svjestan kakav je skandal uopšte i sama mogućnost da se to dogodi?", naveo je Bogdanović.

Kazao je i kako će neko zbog toga morati da odgovara, te dodao da "amaterizam vladajućih struktura sada već skupo košta".

"Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih, koji bi najprije trebalo da preispitaju svoju odgovornost, najprije zbog toga što su do danas ćutali o mogućem problemu koji bi po Crnu Goru mogao imati katastrofalne posljedice. Šta još treba da se desi pa da se konačno nađe makar jedan pojedinac iz ove nesposobne vlasti koji će barem podnijeti ostavku, ako ništa drugo kao moralni čin nakon katastrofe koju ostavljaju iza sebe?", rekao je Bogdanović.

Bonus video: