Trasa jesenjeg džip relija duga oko stotinu kilometara

Start je predviđen 30. septembra u devet časova ispred zgrade SO Nikšić, a tog dana će se voziti po tzv. knjizi puta i učesnici će se takmičiti u orjentacionoj vožnji, dok je drugi dan rezervisan za ispit spretnosti

4544 pregleda 1 komentar(a)
Labudović i Perošević, Foto: Svetlana Mandić
Labudović i Perošević, Foto: Svetlana Mandić

Monenegro trophy narednog vikenda, u okviru septembarskih svečanosti, organizuje 15. jesenji džip reli, dvodnevnu sportsko-turističku manifestaciju. Učesnici će imati priliku da pređu trasu dugu oko stotinu kilometra, uglavnom makadamskog puta.

„Radujemo se što na ovakav način možemo da uveličamo, ujedno i zatvorimo 'Septembarske dane'. Moram reći da je možda i ponajbolja trasa od svih jesenjih džip relija. Trasa koju smo pripremili i nas je prijatno iznenadila i vrlo nam je inspirativna“, kazao je Željko Labudović, jedan od organizatora relija.

Start je predviđen 30. septembra u devet časova ispred zgrade SO Nikšić, a tog dana će se voziti po tzv. knjizi puta i učesnici će se takmičiti u orjentacionoj vožnji, dok je drugi dan rezervisan za ispit spretnosti.

„Idemo preko Lukova, Kunova, Dragovoljića, Trešnjice, Zapločja, Konjskog, Ćeranića gore, Krnova, Gradačke poljane. Onda se spuštamo niz Pragu, preko Vojnika gdje imamo dvadesetak kilometara makadama. Penjemo se na više od 1.700 metara nadmorske visine, zatim preko Žive, Lipove ravni, Brezovih dola, Dubrave Stojanovića, i vraćamo se u Nikšić“, predstavio je Ratko Perošević prvi dan relija.

džip reli
foto: Svetlana Mandić

U nikšićkoj Župi, u selu Bjeloševine, učesnici relija imaće priliku da u nedjelju, 1. oktobra, pokažu “svoje umijeće i moć mašine na specijalno pripremljenom poligonu”.

Prema riječima Peroševića, očekuju najviše učesnika iz Crne Gore, uz tradicionalne goste iz zemalja regiona.

„Ova trasa ima makar dva pogleda zbog koji vrijedi doći – iz Dragovoljića i sa Vojnika, odakle se pruža prelijep pogled na Nikšić. Pravimo bijeg u prirodu od ove otužne svakodnevice koja je politikom obojena, a kod nas toga nema. Kod nas je pozitivna atmosfera, druženje u saradnji sa prirodom i sa ljudima koji vode računa o njoj. Uostalom, to radimo svih ovih decenija, a impuls nam daju učesnici koji to prepoznaju, kao i naši sugrađani“, kazao je Labudović.

Cijena kotizacije je 60 eura po učesniku, a oni koji nijesu iz Nikšića moraju sami obezbijediti prenoćište.

Bonus video: