Koncert Nevena Šobajića u Nikšiću

Organizator koncerta, koji je dio „Septembarskih dana kulture“ su JU „Zahumlje“ u saradnji sa muzičkom školom „Dara Čokorilo“. Ulaz na koncertu je slobodan

2311 pregleda 2 komentar(a)
Foto: JU Zahumlje
Foto: JU Zahumlje

U koncertnoj sali muzičke škole „Dara Čokorilo“ u Nikšiću u petak, 22. septembra, sa početkom u 19 časova, održaće se koncert pijaniste Nevena Šobajića.

Na repertoaru će se naći djela Šopena i Rahmanjinova. Šobajić je 2003. godine diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu sa najvišom ocjenom u klasi prof. Jokuta Mihailovića.

Od 2004. do 2006. usavršavao se na postdiplomskim studijama na Kralјevskom muzičkom koledžu u Londonu u klasi prof. Nila Imelmana, dok su mu mentori iz kamerne muzike i dirigovanja bili članovi kvarteta Čilingirian i prof. Nil Tomson.

Neven Šobajić se usavršavao i na specijalističkim studijama Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković, a potom i na doktorskim studijama na istom Fakultetu, stekavši zvanje doktora umjetnosti pod mentorstvom prof. Jokut Mihailović.

Bio je učesnik majstorskih kurseva Sergeja Dorenskog, Endrjua Bola, Ronana Ohore, Stivena Sevidža, Bernara Daskolija, Džona Lila, Mihaela Udea i drugih. Osvojio je prvu i specijalnu nagradu na Republičkom i Saveznom takmičenju SR Jugoslavije, drugu nagradu na međunarodnom takmičenju u Monkalijeriju (Italija) i treću nagradu na međunarodnom takmičenju u Strezi (Italija).

Kao solista nastupao je širom Srbije, kao i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Velikoj Britaniji, Francuskoj.

Sarađivao je sa sopranom Olјom Dakić, a snimao je za Radio televiziju Srbije.

Šobajić je vanredni profesor na Univerzitetu u Bijelјini, gdje od 2021. godine obavlja i funkciju dekana Akademije umjetnosti.

Član je Udruženja muzičkih umjetnika Srbije, kao i Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Organizator koncerta, koji je dio „Septembarskih dana kulture“ su JU „Zahumlje“ u saradnji sa muzičkom školom „Dara Čokorilo“. Ulaz na koncertu je slobodan.

Bonus video: