Borovinić Bojović sa Anderleanuom: Uskoro ulica Krajove u Podgorici, u Rumuniji spomenik Njegošu i ulica "Podgorica"

"Ambasador Viorel Anderleanu saopštio je da je u Skupštini grada Krajove već donijeta odluka da se jedna od ulica u istorijskom dijelu grada, pored najpoznatijeg parka, nazove po glavnom gradu Crne Gore, kao i da se u blizini podigne spomenik Petru II Petroviću Njegošu", navodi se u saopštenju

3650 pregleda 4 komentar(a)
Anderleanu i Borovinić Bojović, Foto: Skupština Glavnog grada
Anderleanu i Borovinić Bojović, Foto: Skupština Glavnog grada

Podgorica će veoma brzo dobiti ulicu koja će se zvati po gradu Krajovi, jednom od kulturnih središta Rumunije, a potom i spomenik najpoznatijem rumunskom pjesniku Mihaju Emineskuu, zaključeno je na sastanku koji je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović danas imala sa ambasadorom Rumunije Matei Viorel Anderleanuom.

To je saopšteno iz Skupštine Glavnog grada.

"U Gradskom parlamentu u toku je procedura za realizaciju inicijative o imenovanju ulice, koju je Ambasada Rumunije podnijela u skladu sa sporazumom o saradnji koji je prošle godine potpisan između okruga Dolž, čije je središte Krajova, i Glavnog grada", navodi se u saopštenju.

Borovinić Bojović je na sastanku kazala da je "ovo zaista sjajna inicijativa, i veoma važna za naša dva grada i dvije države, posebno s obzirom na našu želju da intenziviramo partnerstava sa gradovima iz država članica Evropske unije".

Preduzećemo sve korake, dodala je ona, da se ova i druge slične incijative koje doprinose zbližavanju i unapređenju integracionih procesa efikasno i brzo realizuju.

"Viorel Anderleanu saopštio je da je u Skupštini grada Krajove već donijeta odluka da se jedna od ulica u istorijskom dijelu grada, pored najpoznatijeg parka, nazove po glavnom gradu Crne Gore, kao i da se u blizini podigne spomenik Petru II Petroviću Njegošu", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili, kako se navodi, da postoji veliki potencijal za intenziviranje saradnje Crne Gore i Rumunije i na lokalnom i na državnom nivou u svim oblastima, a posebno su istakli značaj ekonomske saradnje.

"U razgovoru je bilo riječi i o manifestaciji planiranoj za kraj ovog i početak sledećeg mjeseca pod nazivom „Dani Rumunije u Crnoj Gori” i Crnogorsko–rumunskom biznis forumu koji će biti održan u sklopu nje. Sastanku je prisustvovao i zamjenik ambasadora Rumunije Radu Gorincioi", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: