Opština Bar opredijelila 30.000 eura za medicinski potpomognutu oplodnju

Navodi se da 1,5 hiljada eura može biti dodijeljeno bračnim odnosno vanbračnim supružnicima, odnosno ženi koja ne živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sa prebivalištem u opštini Bar, a koji započinju ili su već započeli liječenje neplodnosti primjenom postupka MPO

3795 pregleda 0 komentar(a)
Javni poziv za raspodjelu novca za medicinsku potpomognutu oplodnju, za šta je opredijeljeno 30 hiljada eura, Foto: Opština Bar
Javni poziv za raspodjelu novca za medicinsku potpomognutu oplodnju, za šta je opredijeljeno 30 hiljada eura, Foto: Opština Bar

Opština Bar objavila je Javni poziv za raspodjelu novca za medicinsku potpomognutu oplodnju, za šta je opredijeljeno 30 hiljada eura.

Iz Opštine Bar su naveli da se novac dodjeljuje za naknadu troškova u vezi sa ostvarivanjem prava na liječenje neplodnosti medicinski potpomognutom oplodnjom.

“Do tri hiljade eura mogu biti dodijeljena bračnim odnosno vanbračnim supružnicima, odnosno ženi koja ne živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sa prebivalištem u opštini Bar, koji su iskoristili zakonsko pravo na liječenje neplodnosti postupcima MPO na teret troškova obaveznog zdravstvenog osiguranja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da 1,5 hiljada eura može biti dodijeljeno bračnim odnosno vanbračnim supružnicima, odnosno ženi koja ne živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sa prebivalištem u opštini Bar, a koji započinju ili su već započeli liječenje neplodnosti primjenom postupka MPO.

Prijava na Javni poziv se podnosi na propisanom obrascu, koji je dostupan na sajtu Opštine www.bar.me.

Kako se navodi, uz prijavu je neophodno dostaviti fotokopiju lične karte ili potvrdu o prebivalištu, izvod iz matične knjige vjenčanih kao dokaz bračne zajednice ili izjavu ovjerenu od ovlašćenog notara za dokazivanje vanbračne zajednice, ovjerena izjava o broju zajedničke djece.

Potrebni su i izvještaj izabranog ginekologa, medicinska dokumentacija o liječenju neplodnosti (potvrda o broju obavljenih postupaka MPO, nalaz AMH), predugovor ili ponuda ovlašćene zdravstvene ustanove kojom se stiče uvid u iznos troškova i predračun za nabavku ljekova i druge dopunske terapije za potrebe MPO.

Prijava sa pratećom dokumentacijom se šalje putem e-mail adrese komisija.mpo@bar.me ili predaje na Građanskom birou Opštine Bar, sa naznakom „Za Komisiju za MPO“.

Rok za dostavljanje je 30 dana od objavljivanja Javnog poziva.

Iz Opštine su kazali da se dodatne informacije o svim pitanjima za prijavljivanje na Javni poziv mogu dobiti svakog radnog dana od sedam do 15 sati u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu (kancelarija broj 209), putem telefona 030/301-493 ili mail adrese: komisija.mpo@bar.me.

Bonus video: