Bijelo Polje: Smolović podržao zahtjeve građana Zatona za izgradnju trotoara

"Podržaćemo izradu projektne dokumentacije, para za izvođenje radova nemamo", rekao je Smolović

2688 pregleda 5 komentar(a)
Sa jednog od ranijih protesta u Zatonu, Foto: Jadrankla Ćetković
Sa jednog od ranijih protesta u Zatonu, Foto: Jadrankla Ćetković

Mještani Zatona istrajni su u zahtjevima da se u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevine Poda predvidi ugradnja javne rasvjete i pješačke staze, a njihove zahtjeve je podržao i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, saopšteno je iz Lokalne samouprave.

Mještani Zatona više puta su protestovali i blokirali magistralni put Bijelo Polje- Berane, tražeći izmjenu plana rekonstrukcije.

Petar Smolović
Petar Smolovićfoto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

“Opština je izrazila spremnost da finansijski podrži izradu projektne dokumentacije za izradu javne rasvjete i trotoara na toj dionici puta, ali nemamo finansijskih sredstava za izvođenje radova. Zato očekujemo pomoć od Vlade Crne Gore koja bi zadužila Upravu za saobraćaj da preuzme finansiranje tih radova", naveo je Smolović u dopisu direktoru Uprave za saobraćaj Radomiru Vuksanoviću i dodao da će Opština preuzeti obavezu za održavanje rasvjete i troškove električne energije.

Predsjednik Smolović smatra zahtjeve mještana opravdanim najviše zbog bezbjednosti pješaka jer su na navedenom putnom pravcu kroz ovo naselje česte saobraćajne nezgode, pa vjeruje da će se udovoljiti zahtjevu koje su mještani iskazali.

Bonus video: