Podgorica: U petak biciklistička vožnja povodom Svjetskog dana bez automobila

"Polazak je sa Trga nezavisnosti u 18h i bicikliramo laganim tempom ulicama i bulevarima u dužini od 7,5 km, u pratnji službenika Uprave policije"

3155 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povodom Svjetskog dana bez automobila, u petak 22. septembra biće organizovana Critical Mass, biciklistička vožnja ulicama Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

"Polazak je sa Trga nezavisnosti u 18h i bicikliramo laganim tempom ulicama i bulevarima u dužini od 7,5 km, u pratnji službenika Uprave policije. Iste večeri sa početkom u 19:30h, na mostu Milenijum, biće upriličena modna revija "Space and lines", na kojoj će biti predstavljena kolekcije od ekoloških i recikliranih materijala modnog kreatora Borisa Ćalića. Ovim događajem završava se ovogodišnja Evropska nedjelja mobilnosti", ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu Glavnog grada.

Evropska nedjelja mobilnosti
foto: Glavni grad

Dodaje se da se Evropska nedjelja mobilnosti ove godine obilježava pod nazivom "Save energy" i vodeća je kampanja Evropske komisije za podizanje svijesti o održivoj mobilnosti koja promoviše promjenu ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prevoza i drugih čistih, inteligentnih transportnih rješenja.

Bonus video: