UCG: Produžen rok prijave i odbrane master radova do 1. decembra, odobreni i rokovi za apsolvente

"Prijava ispita za prvi dodatni rok predviđena je za 25. septembar, a organizacija ispita za 26. septembar. U drugom dodatnom roku, prijava ispita će se vršiti 2. oktobra, a ispiti će biti organizovani 3. oktobra", saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore

2660 pregleda 1 komentar(a)
Rektorat UCG (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Rektorat UCG (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Na redovnoj sjednici Senata Univerziteta Crne Gore (UCG) kojom je predsjedavao rektor Vladimir Božović, na zahtjev Studentskog parlamenta UCG, produžen je rok prijave i odbrane master radova studentima dvogodišnjih studija, do 1. decembra.

To se navodi u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

"Odobrena su i dva dodatna ispitna roka studentima završne godine osnovnih i specijalističkih studija kojima je do završetka studija ostao jedan nepoložen ili neprijavljen predmet", saopšteno je.

Prilikom donošenja navedenih odluka Senat se rukovodio činjenicom da su dodatni ispitni rokovi, kako se navodi, bili organizovani i prethodne dvije studijske godine, te da to nije poremetilo funkcionisanje organizacione politike fakulteta u pogledu upisa, rokova i organizacije semestra.

"Kako je najavljeno, prijava ispita za prvi dodatni rok predviđena je za 25. septembar, a organizacija ispita za 26. septembar. U drugom dodatnom roku, prijava ispita će se vršiti 2. oktobra, a ispiti će biti organizovani 3. oktobra", saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

Verifikacija ocjena na vijećima izvršiće se, kako su kazali, u prvom roku, zaključno sa 27. septembrom, dok u drugom roku, zaključno sa 4. oktobrom.

"Izdavanje uvjerenja o završenim studijama vršiće se 28. septembra, odnosno 5. oktobra", dodaje se u saopštenju.

Nakon razmatranja prijedloga organizacionih jedinica Univerziteta i Senata po Javnom (eksternom) oglasu Univerziteta za angažovanje u nastavi u studijskoj 2023/24, kazali su iz UCG i dodali da je Senat na istoj sjednici donio odluku o angažovanju u nastavi za pomenutu studijsku godinu.

"Prilikom odlučivanja u obzir su uzete racionalizacija troškova i što veća pokrivenost nastave sopstvenim kadrom. U cilju očuvanja kvaliteta nastave vodilo se računa o naučnim odnosno umjetničkim referencama kandidata, prvenstveno radovima objavljenim u referentnim naučnim časopisima odnosno reprezentativnim referencama u umjetničkoj oblasti kojoj pripadaju predmeti za koje se konkurisalo", navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: