Lovćen banka donirala bolnički krevet Institutu za bolesti djece

"Donacijom je Lovćen banka željela da da svoj skromni doprinos i na taj način pomogne funkcionisanje Odjeljenja intenzivne terapije Instituta za bolesti djece. Vjerujemo da će najsavremeniji bolnički krevet, pomoći pri efikasnijem zbrinjavanju malenih pacijenata i doprinijeti boljim uslovima u ovoj važnoj ustanovi"
272 pregleda 7 komentar(a)
Lovćen banka donacija, Foto: KCCG
Lovćen banka donacija, Foto: KCCG
Ažurirano: 25.08.2017. 17:25h

Povodom jubileja, tri godine od osnivanja, Lovćen banka je za potrebe Odjeljenja intenzivne terapije Instituta za bolesti djece (IBD) donirala električni bolnički krevet sa anti-dekubitalnim visokoelastičnim dušekom.

Krevet ima četiri motora za električno podešavanje visine i položaja tijela. Podešavanje se obavlja pomoću komandi koje se nalaze na spoljasnjoj i unutrasnjoj strani bočne stranice kreveta, kao i preko ručne kontrolne table.

Svečana primopredaja obavljena je u Institutu za bolesti djece.

"Lovćen banka AD Podgorica, danas obilježava svoj jubilej, tri godine od osnivanja i tim povodom, odlučili smo da doniramo bolnički krevet najviše klase, sa četiri motora, za potrebe Kliničkog centra Crne Gore. Donacijom je Lovćen banka željela da da svoj skromni doprinos i na taj način pomogne funkcionisanje Odjeljenja intenzivne terapije Instituta za bolesti djece. Vjerujemo da će najsavremeniji bolnički krevet, pomoći pri efikasnijem zbrinjavanju malenih pacijenata i doprinijeti boljim uslovima u ovoj važnoj ustanovi”, rekao je šef odjeljenja za marketing Lovćen banke Dejan Bojanić.

On je naglasio da društveno odgovorno poslovanje zauzima značajno mjesto u poslovanju banke.

"Društveno odgovorno poslovanje zauzima značajno mjesto u Kodeksu poslovnog ponašanja Lovćen banke, tako da tome posvećuju pažnju kako Akcionari, tako Uprava i zaposleni u banci. Stoga, kad god smo u prilici organizujemo društveno odgovorne akcije kako bi pomogli lokalnoj zajednici i društvu u cjelini", kazao je Bojanić.

Obećao je da će ovakvih akicja Lovćen banke i u narednom period biti još više.

U ime Instituta za bolesti djece i Kliničkog centra Crne Gore na vrijednoj donaciji zahvalio se dr Draško Nikčević, direktor Pedijatrijske klinike IBD-a. On je u ime KCCG Bojaniću uručio zahvalnicu.

"Najsrdačnije vam se zahvaljujem na poklonu u ime svog kolektiva, IBD, KCCG i u ime pacijenata. Posebno me je obradovalo što ste, za vas radosne trenutke kao što su tri godine od osnivanja banke, odlučili da proslavite zajedno sa nama, čime ujedno šaljete poruku da je lični uspjeh manje vrijedan ukoliko nije na dobrobiti drugih, u ovom slučaju pacijenata Odjeljenja intenzivne terapije. Čestitam Vam jubilej, uz želju da se i ubudujuće okupljamo istim povodom" kazao je dr Nikčević.

Bonus video: