Zečević: Lalatović smijenjena zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja

"Današnje ponašanje sada već bivše direktorice najbolji je indikator neophodnosti njenog razrješenja, a svako ko je nezadovoljan odlukom nadležnog organa, pravdu može potražiti na sudu“

18015 pregleda 18 komentar(a)
Detalj iz Doma za stare u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Detalj iz Doma za stare u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Kako je predsjednik Upravnog odbora (UO) nikšićkog Doma za stare, Zdravko Zečević, naveo u saopštenju za javnost, UO je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za danas u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja. Međutim, nije naveo o kom nezakonitom postupanju i zloupotrebama je riječ.

Upravni odbor je danas sa mjesta direktorice Doma smijenio Anđelu Lalatović, a ona je prethodno podnijela krivičnu prijavu protiv Zečevića zbog, kako je navela, zloupotrebe službenog položaja i ucjene, kao i inicijativu za njegovu smjenu.

"Iako je blagovremeno upoznata sa datumom i terminom sjednice, sad već bivša direktorica Doma je u navedenom terminu sazvala pres konferenciju i nije dozvolila članovima UO održavanje sjednice. Nakon prelaska u drugu dostupnu prostoriju, Lalatović je zabranila zaposlenoj da vodi zapisnik sa sjednice i poslala je kući. Nedugo nakon toga, poslala je medije u prostoriju u kojoj se održavala sjednica UO, kao i zaposlene Doma, koji su prenosili prijeteće poruke da će pozvati policiju ukoliko Upravni odbor ne napusti objekat. Nakon dolaska službenika policije, bivša direktorica Doma starih je vrlo neprimjerenim ponašanjem zahtijevala da pripadnici policije udalje članove UO, koji su, nakon konsultacije sa tužiocem, utvrdili da je naše prisustvo u Domu legitimno i legalno i da, u skladu sa tim, možemo nastaviti sa radom“, navodi se u Zečevićevom saopštenju za javnost.

Zečević navodi da su nakon usvajanja Odluke o razrješenju Anđele Lalatović informisani da ona neće da vrati pečat.

"Time je još jednom svjesno počinila krivično djelo, zloupotrijebila službeni položaj i onemogućila da se pečatiraju dokumenta usvojena na sjednici UO. Današnje ponašanje sada već bivše direktorice najbolji je indikator neophodnosti njenog razrješenja, a svako ko je nezadovoljan odlukom nadležnog organa, pravdu može potražiti na sudu“, istakao je Zečević.

Nakon odluke o razrješenju Lalatović sa direktorske funkcije, UO je donio odluku o njenom raspoređivanju na radno mjesto radno – okupacione terapeutkinje i imenovao v.d. Jelenu Banjević, do izbora novog direktora/ice Doma starih.

Bonus video: