Studenti koji diplomiraju na UCG-u posadiće svoje stablo iz fonda sadnica koje će ustupiti EPA

Cilj projekta "Stablo znanja" je jačanje svijesti studenata o važnosti o čuvanju životne sredine

12763 pregleda 20 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Svi studenti koji diplomiraju na bilo kojem od nivoa studija na Univerzitetu Crne Gore (UCG), posadiće svoje stablo iz fonda sadnica koje će ustupiti Agencija za zaštitu životne sredine.

To su najavili Studentski parlament (SPUCG) i Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) na današnjoj konferenciji za medije.

Objasnili su i da će studentima biti pružena sva logistička i druga podrška prilikom sađenja sadnica.

"Studentima koji se odluče da na ovaj način učestvuju u ozelenjavanju naše države omogućeni su dodatni, brojni benefiti", kazali su.

Student povjerenik UCG Filip Vujović kazao je da je projekat "Stablo znanja" novi ambiciozni projekat SPUCG.

"Parlament je, u saradnji sa UCG, Agencijom za zaštitu životne sredine i 'Zelenilom', radio aktivno na realizaciji ovog projekta... Cilj projekta je jačanje svijesti studenata o važnosti očuvanja životne sredine. Vjerujemo da kao društvena zajednica koja broji preko 18.000 studenata, dajemo dobar primjer ostatku društva...", rekao je Vujović.

Objasnio je da je ideja da projekat 'Stablo znanja' u budućnosti bude održiv.

"Planiramo da 10. oktobra u 10 sati organizujemo veliku akciju ozelenjavanja u kampusu Univerziteta", najavio je Vujović, dodajući da će informacije o prijavi biti dostupne na sajtu UCG, kao i na instagram profilu SPUCG.

PR menadžerka Agencije za zaštitu životne sredine Bojana Obradović kazala je da mediji imaju ključnu ulogu u širenju svijesti o očuvanju prirode i životne sredine".

"Ponosni smo na saradnju i smatramo da su studenti baš ti koji donose nove kreativne i inovativne ideje... Vjerujemo da je Agencija prepoznata kao institucija koja kontinuirano podržava mlade", rekla je Obradović.

PR menadžerka "Zelenila" Milica Vukčević kazala je da je tom gradskom preduzeću zadovoljstvo raditi sa studentima.

"'Zelenilo' će dati svu podršku da se 'Stablo znanja' sprovede u cjelosti. Biće spremno da da savjete kako za samu sadnju, tako i za dalje aktivnosti koje su bitne za same sadnice", istakla je Vukčević, dodajući da je to sjajna prilika da se studenti udruže i nauče nešto novo "kako o sebi, tako i ozelenjavanju".

Bonus video: