Borovinić Bojović ugostila Hovakimijana: Cilj oživljavanje saradnje Podgorice i Jerevana

"Sagovornici su se složili da tijesna saradnja dva grada koja je postojala tokom osamdesetih godina prošloga vijeka daje odličnu osnovu da međusobni odnosi ponovo dobiju intenzivniji karakter"

4592 pregleda 8 komentar(a)
Hovakimijan i Borovinić Bojović, Foto: Glavni grad Podgorica
Hovakimijan i Borovinić Bojović, Foto: Glavni grad Podgorica

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović ugostila je danas nerezidentnog ambasadora Jermenije u Crnoj Gori Ašota Hovakimijana, sa kojim je razgovarala o mogućnostima za oživljavanje saradnje dva grada pobratima, Podgorice i Jerevana, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Sagovornici su se složili da tijesna saradnja dva grada koja je postojala tokom osamdesetih godina prošloga vijeka daje odličnu osnovu da međusobni odnosi ponovo dobiju intenzivniji karakter", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da su tokom dugogodišnjeg perioda saradnje dječjih saveza tadašnjeg Titograda i Jerevana na stotine najboljih učenika putovali iz Crne Gore u Jermeniju i obratno.

Kako se navodi, među tim učenicima bili su i Borovinić Bojović i ambasador Hovakimijan, koji je 1988. godine boravio u dječjem odmaralištu u Sutomoru.

"O tome koliko je praksa iz tog vremena doprinosila zbližavanju građana, svjedoči i činjenica da je ambasador kasnije odlučio da studira slavistiku i postao profesor srpskohrvatskog jezika", dodaje se.

Oni su naglasili da je na sastanku dogovoreno da se u narednom periodu realizuje projekat kojim bi se, za početak, revitalizovala saradnja u oblasti kulture.

"Predsjednica Skupštine je u razgovoru sa ambasadorom izrazila žaljenje zbog situacije kroz koju trenutno prolaze stanovnici na prostoru Nagorno Karabaha", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: