Plovilo nekontrolisano stiglo do Krašića nakon kvara: Porodica iz Austrije spašena tokom nevremena

Prema riječima Robertina Maslovara iz Službe zaštite i spasavanja Tivat, sinoć oko 20 sati Služba je dobila više poziva građana, koji su primijetili da putnici sa jedrilice ispaljuju signalne rakete, pale baklje i dozivaju u pomoć

15696 pregleda 108 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom sinoćnjeg nevremena spašena je tročlana porodica iz Austrije, čije je plovilo nekontrolisano stiglo do Krašića nakon kvara na pogonu, pa su putnici bili u opasnosti i nisu mogli da se vrate u Porto Montenegro, odakle su isplovili, prenosi Radio Tivat.

Prema riječima Robertina Maslovara iz Službe zaštite i spasavanja Tivat, sinoć oko 20 sati Služba je dobila više poziva građana, koji su primijetili da putnici sa jedrilice ispaljuju signalne rakete, pale baklje i dozivaju u pomoć.

Na teren su izašli i pripadnici Službe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Krtoli i obavijestili su Hitnu pomoć, Odjeljenje bezbjednosti i OKC.

Dok nije stigla ekipa iz Porto Montenegra vatrogasnim brodom, u pomoć su pristigli Ilija Marković, Luka Radonić, Matija Grabic iz JK Delfin i Ivan Lučić i Matko Marić iz kompanije Una.

Prema Maslovarevim riječima, Služba zaštite obavijestila je i Upravu pomorske sigurnosti, sa kojom je Porto Montenegro bio u komunikaciji preko radio veze.

Djevojčici je pružena pomoć u Domu zdravlja.

Bonus video: