Mještani Gradiošnice traže devetogodišnju nastavu u područnom odjeljenju OŠ "Drago Milović"

Predsjednik Mjesne zajednice Gradiošnica Dragan Bulajić pozdravio je ideju da zajedno sa predsjednikom Opštine, rukovodiocima službi i organa i direktorima lokalnih preduzeća direktrno razgovaraju o prioritetnim projektima za mještane tog dijela Tivta.

3236 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Rukovodstvo Opštine Tivat održalo je sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice Gradiošnica.

"Ova mjesna zajednica obuhvata naselja Brda, Dumidran, Vrijes, Mrčevac i Gradiošnica, a u određenom dijelu graniči sa opštinom Kotor, pa je frekvencija ljudi koji koriste tamošnju infrastruktruru velika", napomenuli su predstavnici Savjeta.

Predsjednik Mjesne zajednice Dragan Bulajić pozdravio je ideju da zajedno sa predsjednikom Opštine, rukovodiocima službi i organa i direktorima lokalnih preduzeća direktrno razgovaraju o prioritetnim projektima za mještane tog dijela Tivta.

Predsjednik Opštine Željko Komnenović naglasio je kao značajnu činjenicu da lokalna uprava bude upoznata sa onim što muči stanovnike ovog djela Tivta, pa da se shodno tome budžetska sredstva za narednu godinu planiraju tako da neki od problema budu rješeni.

"Iz ove mjesne zajednice kao ključne istakli su projekte uređenja Aerodromske ulice ka Brdima, unapređenje kanalizacione i vodovodne mreže na području mjesne zajednice, uređenje površina u blizini Miholjske prevlake i na njoj, bolje organizovanje javnog gradskog prevoza, mogućnost organizovanja devetogodišnje nastave u ovdašnjem područnom odjeljenju OŠ "Drago Milović" gdje sada nastavu pohađaju učenici samo prva četiri razreda te mogućnost organizovanja rada vrtića u prostorijama Doma kulture, izgradnju trotoara od Ulice Vrijes IV do objekta škole... U sastanku je aktivno učestvovao predsjednik Skupštine Opštine Tivat Miljan Marković, koji je ujedno i član Savjeta ove mjesne zajednice", saopšteno je iz lokalne uprave Tivta.

Naglašavaju da su zahtjevi za asfaltiranje pojedinih ulica obuhvaćeni planom radova za ovu godinu.

"Predstavnici Komunalnog preduzeća obići će lokacije koje bi trebalo uvrstiti u plan održavanja, ukoliko to već nije slučaj. Tokom ovog susreta akcenat je stavljen i na uređenje postojećih te izgradnju novih dječjih igrališta i terena. Iz Sekretarijata za uređenje prostora sugerisano je da predstavnici Mjesne zajednice dođu do Sekretarijata kako bi zajedno pogledali Prostorne planove i utvrdili što je moguće shodno važećoj dokumentaciji", naveli su iz Opštine uz napomenu da će vezano za određena pitanja, koja nisu u nadležnosti lokalne uprave, Opština Tivat na inicijativu MZ Gradiošnica uputiti dopise nadležnim institucijama.

Iz Sekretarijata za lokalnu upravu koji je organizovao sastanke sa mjesnim zajednicama, napominju da će se u narednom periodu nastaviti sa daljim aktivnostima po pitanju organizovanja i uređivanja načina rada mjesnih zajednica.

Bonus video: