Ministarstvo zdravlja uputilo saučešće porodici preminule bebe, zamolili javnost za strpljenje i razumijevanje

"Uvjeravamo vas, kao i cjelopkupnu javnost, da će Ministarstvo zdravlja, nakon sprovedenog postupka i utvrđivanja uzroka smrti, od strane nadležnih organa, a u skladu sa dobijenim rezultatima, ukoliko se dokažu propusti u radu, najoštrije sankcionisati odgovorna lica"

6142 pregleda 3 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja, Foto: Ministarstvo zdravlja
Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja (MZ) uputilo je saučešće porodici bebe koja je prekjuče preminula u Opštoj bolnici u Nikšiću.

"Povodom smrti bebe u Opštoj bolnici Nikšić, Ministarstvo zdravlja izražava žaljenje zbog tragičnog događaja i upućuje najiskrenije saučešće porodici preminule bebe", navodi se u saopštenju MZ.

Oni su istakli da je sve potresla i zabrinula vijest da je preminula beba, te da se u potpunosti saosjećaju i razumiju bol porodice.

"Uvjeravamo vas, kao i cjelopkupnu javnost, da će Ministarstvo zdravlja, nakon sprovedenog postupka i utvrđivanja uzroka smrti, od strane nadležnih organa, a u skladu sa dobijenim rezultatima, ukoliko se dokažu propusti u radu, najoštrije sankcionisati odgovorna lica", dodaje se.

Oni su zamolili javnost za strpljenje i razumijevanje, kao i da se suzdrži od spekulacija do dobijanja obdukcionog nalaza i okončanja istrage.

"Očekujemo od nadležnih organa da ovaj slučaj bude u vrhu prioriteta djelovanja, kako bi se što prije utvrdio uzrok smrti novorođenčeta, koje je preminulo u nikšićkoj bolnici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: