Sedam predloga za Savjet "Gradske"

Sjednica Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada biće održana u petak

15382 pregleda 5 komentar(a)
Savjet ima pet članova (ilustracija), Foto: Shutterstock
Savjet ima pet članova (ilustracija), Foto: Shutterstock

Skupštinski odbor za izbor i imenovanja Glavnog grada u petak će na sjednici za članove Savjeta lokalnog javnog emitera Radio televizija Podgorica (“Gradska TV”) birati između sedam kandidata.

Na listi blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, su Ksenija Rakočević, Vesna Radulović, Zoran Rakočević, Aleksandar Đurišić, Miodrag Bujišić, Tatjana Džudović i Danijela Radeč.

Ksenija Rakočević kandidatkinja je ispred Univerziteta Crne Gore, gdje je angažovana kao saradnica na Studijskom programu za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti na Filološkom fakultetu.

Vesna Radulović kandidatkinja je Udruženja poslodavaca koja su zastupljena u Socijalnom savjetu.

Pozorišnog reditelja Zorana Rakočevića za člana Savjeta lokalnog javnog emitera RTV Podgorica predložile su nevladine organizacije iz oblasti kulture i medija ili iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda.

Među njima su Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca, NVO Akcija za socijalnu pravdu, NVO LGBTIQ Socijalni centar, LGBT Forum Progres, NVO Inicijativa mladih za ljudska prava, NVO Ekvivalent, NVO Centar za omladinsku edukaciju, Centar za izučavanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama, Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije - LUPA, Centar za demokratsku tranziciju, NVO TNT, Savez za djecu i mlade - Kuća, NVO Đakomo Adriatik, NVO Psiho-Vodič i Građanska alijansa.

Aleksandra Đurišića predložila je Advokatska komora, dok su Bujišić, Džudović i Radeč predlozi Unije slobodnih sindikata, Saveza sindikata Crne Gore i Sindikalne organizacije organa lokalne uprave Glavnog grada Podgorice.

Sjednica Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada, kako se navodi na vebsajtu skupstina.podgorica.me, biće održana u petak, 29. septembra, od 13.30 sati.

Na dnevnom redu sjednice su upoznavanje i razmatranje predloga ovlašćenih predlagača o kandidatima za članove Savjeta Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter “Radio televizija Podgorica” i Predlog za objavljivanje liste blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove tog Savjeta.

Prema Odluci o osnivanju Društva RTV Podgorica, Savjet ima pet članova, njih imenuje i razrješava Skupština Glavnog grada. U Odluci se navodi i da se smatra da Savjet punovažno odlučuje i radi kad su imenovana najmanje tri člana.

Članovi Savjeta biraju se na pet godina i imaju pravo na mjesečnu naknadu.

Bonus video: