Hrvatska i crnogorska delegacija obilježavaju 32 godine od uspostavljanja logora u Morinju

Postavljanje ploče u Morinju su u oktobru 2022. sproveli tadašnji ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić i njegov tadašnji partijski kolega, ministar odbrane Raško Konjević

7199 pregleda 14 komentar(a)
Sa otkrivanja spomen ploče, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Sa otkrivanja spomen ploče, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Hrvatsko nacionalno vijeće najavilo je da će u petak, 29. septembra polaganjem vijenaca ispred spomen ploče u Morinju biti obilježene 32 godine od uspostavljanja logora Morinj.

U najavi upućenoj medijima navodi se da se će polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovati delegacije Hrvatske i Crne Gore.

Postavljanje ploče u Morinju su u oktobru 2022. sproveli tadašnji ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić i njegov tadašnji partijski kolega, ministar odbrane Raško Konjević.

Premijer Dritan Abazović je tada ocijenio da se radi o svojevrsnom skandalu jer nije tražena saglasnost Vlade Crne Gore i najavio da će ploču zamijeniti novom.

U međuvremenu, Uprava za inspekcijske poslove je naložila Opštini Kotor da ukloni ploču, ali tu lokaciju obezbjeđuju pripadnici Vojske Crne Gore koji nisu dozvolili nadležnima da uđu kada god su oni to pokušali.

Bonus video: