Pošta obezbijedila 40 novih električnih mopeda

"Nabavkom vozila i mopeda koji ispunjavaju ekološke kriterijume Pošta Crne Gore prati trendove evropskih poštanskih uprava i poštuje standarde iz oblasti zaštite životne sredine", navodi se u saopštenju

5556 pregleda 15 komentar(a)
Električni mopedi Pošte Crne Gore, Foto: Pošta Crne Gore
Električni mopedi Pošte Crne Gore, Foto: Pošta Crne Gore

Poštari-dostavljači Pošte Crne Gore će svojim korisnicima pošiljke uskoro dostavljati i električnim mopedima, saopšteno je iz Pošte.

"Nakon brendiranja, novi mopedi će biti upućeni našim kolegama u svim regionalnim centrima. Nabavka 40 električnih mopeda nastavak je elektrifikacije voznog parka Kompanije koja u ovom trenutku ima pet dostavnih i tri putnička električna vozila", navodi se u saopštenju.

Modernizacija i povećanje kapaciteta voznog parka intenzivirano je, kako se dodaje u saopštenju, prethodne dvije godine tokom kojih je nabavljeno i 180 novih mopeda namijenjenih poštarima-dostavljačima.

Električni moped Pošte Crne Gore
Električni moped Pošte Crne Gorefoto: Pošta Crne Gore

Ove investicije predstavljaju, kako su kazali iz Pošte, jedan od preduslova za poboljšanje kvaliteta usluge dostave, te samim tim i zadovoljstva naših korisnika.

"Nabavkom vozila i mopeda koji ispunjavaju ekološke kriterijume Pošta Crne Gore prati trendove evropskih poštanskih uprava i poštuje standarde iz oblasti zaštite životne sredine", navodi se u saopštenju.

Većina narednih nabavki vozila biće, rekli su iz Pošte, upravo vozila bez emisije štetnih gasova.

"Pošta Crne Gore je nabavke električnih vozila realizovala uz podršku Fonda za kvalitet Svjetskog poštanskog saveza i Fonda za zaštitu životne sredine Crne Gore", stoji u saopštenju Pošte Crne Gore.

Bonus video: