Kolašin: KUD "Mijat Mašković" u subotu organizuje radionice tradicionalnih igara za rekreativce

Radionice će voditi specijalista igre Davor Sedlarević i student smjera za tradicionalne igre u Kikindi Jovan Miladinović

1384 pregleda 45 reakcija 1 komentar(a)
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

U sklopu obilježavanja Dana evropske baštine KUD "Mijat Mašković", koji je u okviru kolašinskog Centra za kulturu, u subotu, 30. septembra u podne, na Trgu borca organizovaće radionice tradicionalnih (narodnih) igara za rekreativce.

Simbolično nazvan "Otkud pravo sad imaju oženjeni da igraju" prema stihovima iz crnogorskog “ljubikola”, događaj, kako su saopštili organizatori, ima za cilj razbijanje predrasuda o limitiranosti godinama starosti za aktivnim učešćem u društvenom životu sa fokusom na igre i pjesme.

“Takođe, ovo je prilika za sve nadarene sugrađane i sugrađanke da se priključe raznim sekcijama KUD-a, bez obzira da li su osnovci, srednjoškolci, studenti ili osobe u zrelim godinama. Dani baštine odvijaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a u 48 zemalja članica Savjeta Evrope održaće se na desetine hiljada manifestacija inspirisanih ovogodišnjim sloganom "Živo nasljeđe"”

Radionice će voditi specijalista igre Davor Sedlarević i student smjera za tradicionalne igre u Kikindi Jovan Miladinović.

Bonus video: