Više NVO započinje projekat za podršku u pristupu uslugama socijalne i dječje zaštite za lica sa invaliditetom

"Navedeni projekat je otpočeo 20. septembra, a planirani period za realizaciju istog je 12 mjeseci", stoji u saopštenju

2161 pregleda 0 komentar(a)
Projekat „Podrška u pristupu uslugama socijalne i dječje zaštite za lica sa invaliditetom!”, Foto: NVO Ekvivalent
Projekat „Podrška u pristupu uslugama socijalne i dječje zaštite za lica sa invaliditetom!”, Foto: NVO Ekvivalent

Nevladina organizacija "Ekvivalent" u partnerstvu sa “Organizacijom slijepih za Bar i Ulcinj” i “Otkrivanje lične istine Crna Gora - OLI CG“, započela je sa realizacijom projekta: „Podrška u pristupu uslugama socijalne i dječje zaštite za lica sa invaliditetom!”, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva rada i socijalnog staranja, saopšteno je iz te organizacije.

"Ovaj projekat ima za cilj doprinos većem stepenu socijalne integracije osoba sa invaliditetom i djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju kroz unapređenje vaninstitucionalnih oblika podrške socijalne i dječje zaštite u širem smislu", navodi se u saopštenju.

Specifični cilj (svrha) projekta koji će biti ostvaren implementacijom planiranih aktivnosti je, kako su naveli, osnaživanje i informisanje minimum osamdeset osoba sa invaliditetom, djece i mladih sa smetnjama i/ili teškoćama u razvoju i njihovih roditelja i/ili staratelja, radi unapređenja njihovog ukupnog kvaliteta života i većeg stepena socijalne integracije kroz edukaciju i pružanje podrške za pristup postojećim uslugama socijalne i dječje zaštite.

"Planirane aktivnosti predloženog projekta su: Grupe podrške roditeljima i starateljima djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju, zabavno-edukativne radionice za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, pravno savjetovanje osoba sa invaliditetom i roditelja i staratelja djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju", stoji u saopštenju NVO "Ekvivalent".

Pored navedenih planirane su, kako su kazali, i naredne aktivnosti: Serijal radio emisija na temu: „Osobe sa invaliditetom i roditelji i staratelji djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju u oblasti socijalne i dječje zaštitei okrugli stolovi na temu „Inovativan pristup uslugama socijalne i dječje zaštite”.

"Navedeni projekat je otpočeo 20. septembra tekuće godine, a planirani period za realizaciju istog je 12 mjeseci", stoji u saopštenju.

Bonus video: