Komnenić: Krapović nas sam obavijestio o odgovoru na poslaničko pitanje

Pravni zastupnik Mia Investments rekao da je Krapoviću očigledno i prije nekoliko dana odgovoreno, ali da sadržaj odgovora ne spominje

4637 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pravni zastupnik Mia Investments, advokat Miloš Komnenić reagovao je na tekst "Krapović: Komnenić ima saznanja iz ministarstva prije nego što odgovore na moje poslaničko pitanje" i poručio poslaniku Demokrata i bivšem predsjedniku opštine Budva da ih je sam obavijestio o odgovoru na poslaničko pitanje u septembru prošle godine.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"U vezi sa saopštenjem uvaženog gospodina Krapovića, a iako sam u prethodnom reagovanju rekao da se više neću izjašnjavati, usled značajnog broja insinuacija, ovog puta i u odnosu na moje lične postupke i djelovanje, te ponovnih zamjena teza, prinuđen sam poslednji put uraditi isto, ne kao bilo čiji Advokat, već u svoje lično ime.

Cijeneći da gospodin Krapović mistifikuje način na koji sam saznao da je krivična prijava odbačena, da se isti kao diplomirani pravnik pravom bavio profesionalno, a ne samo kroz politiku, znao bi da shodno čl. 272 st. 2 Zakonika o krivičnom postupku lice protiv koga je podnijeta krivična prijava ima pravo da mu se dostavi Rješenje o odbacivanju krivične prijave. O postojanju krivične prijave, vjerovali ili ne, koja je u konačnom odbačena, saznalo se od samog podnosioca krivične prijave. Toliko o tome.

Dalje, u dijelu da se ne radi o istom broju postupka, nevjerovatno je da gospodin Krapović kao dugogodišnji službenik ne vidi da poništeno Rješenje nosi broj UPII 105-297/19, dok Rješenje donijeto u ponovljenom postupku nosi broj UPII 105-297/20, objašnjenja radi, brojevi 19 i 20 su brojevi pojedinačnih akata u okviru istog upravnog postupka, dok je UPII 105-297 broj samog upravnog postupka. U prilogu dostavljam sliku Rješenja iz kojeg se ovo potvrđuje.

Što se tiče mojih “saznanja” iz Ministarstva način je vrlo jednostavan, jer očigledno je gospodina Krapovića uhvatio sindrom balkanskih političara da brzo zaboravlja. O činjenici da mu je odgovoreno na poslanička pitanja obavijestio nas je gospodin Krapović u sopstvenom reagovanju objavljenom na portalu ND Vijesti 11.09.2022. godine pod naslovom “Odgovor Novaković Đurović je ponižavajući, predstavlja kontinuitet DPS matrice“. Očigledno mu je i prije nekoliko dana odgovoreno, ali sadržaj odgovora ne spominje. Vjerovatno je ljut što odgovori nadležnog organa nisu u skladu sa njegovim stavovima. Zapravo nakon ovog nevjerovatnog otkrića na koji način smo “saznali“, objašnjeno je kako meni “pada sa neba”, a Vama očigledno u zaborav. Zapravo se ovdje postavlja zanimljivo pitanje na koji način ste Vi obavješteni da nije odgovoreno na dopis Opštine Budva u kojoj niste zaposleni, niti obavljate funkciju već par godina.

Ovim stavljam tačku na bilo kakvu dalju polemiku sa mojim dugogodišnjim i ličnim prijateljem gospodinom Krapovićem".

Bonus video: