U Tivtu promovišu održivi razvoj i ekološki turizam

TO Tivat na prigodan način obilježila Svjetski dan turizma

2620 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: TO Tivat
Detalj iz Tivta, Foto: TO Tivat

Turistička organizacija Tivat je u srijedu prigodnom manifestacijom održanom u malom parku na Trgu od kulture, obilježila Svjetski dan turizma. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je turizam i zelena ulaganja.

Prisutne je pozdravila direktorica Turističke organizacije Tivat Nina Lakičević:

,,Svake godine se trudimo da odgovorimo na zadatu temu to su ove godine bila zelena ulaganja. Trudimo se da radimo i razmišljamo u skladu sa standardima koji je postavio program Green destination, kako bi Tivat išao i razvijao se u održivom smjeru. U skladu sa tim pripremili smo film u kom učestvuju različiti akteri opštine Tivat koji su ekološki osvješćeni i na taj način doprinose da se ponuda Turističke organizacije Tivat podiže na viši nivo i ovim putem im se iskreno zahvaljujem i nadam se da će oni biti primjer koji će slijediti i ostali akteri kako bi turistička ponuda našeg grada zaista zadovoljila i neke više standarde", naglasila je Lakičević.

Ona je kazala i da je TO Tivat u saradnji sa TO Herceg Novi u proteklom periodu sprovodila inzenzivne aktivnosti i na promociji ruralnog i izletničkog turizma na Luštici.

„Radilo se na tome da se odradi nova markacija staza kako bi se dodatno promovisale te pješačke staze. Radilo se i na izradi audio vodiča čiju ćemo promociju odraditi u sklopu novembarskih dana a četvrtog novembra u planu je organizacija pješačke ture gdje će svi zainteresovani imati priliku da zajedno sa nama obiđu neke zanimljive lokalitete kako bi za narednu godinu u sklopu turističke ponude imali i taj segment", rekla je Lakičević.

Istakla je da su u skladu sa ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma u TO Tivat raspisali konkurs na društvenim mrežama gdje su svi zainteresovani mogli da pošalju fotografije na temu „Mislim zeleno“.

Prema ocjeni žirija, najljepše su bile fotografije čiji su autori Nevena Petković i Danijela Grgurević, a koje su za to nagrađene sa po dvije karte za vožnju žičarom Kotor-Lovćen. Upriličena je projekcija filma o održivom razvoju turizma, koji je snimila Turistička organizacija Tivat, a veče je muzikom za gitaru uljepšala Isidora Nikolić.

Bonus video: