Projekat "Program izvrsnosti zapošljavanja" u Nikšiću

Vrijednost projekta iznosi skoro 70 hiljada eura i traje do kraja avgusta naredne godine

1345 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Projektom “Program izvrsnosti zapošljavanja”, koji realizuje Opština Nikšić sa partnerima, planirano je smanjenje nezaposlenosti teže zapošljivih grupa, korisnika socijalne pomoći, niskokvalifikovanih radnika i osoba sa invaliditetom, kao i žena i mladih.

Vrijednost projekta, u koji su uključeni Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, NVO „Biznis centar“ i lokalni javni emiter „Radio-televizija Nikšić“, iznosi skoro 70 hiljada eura i traje do kraja avgusta naredne godine.

Zapošljavanje
foto: Opština Nikšić

„Cilj projekta „je stvaranje uslova za povećanje uključivanja teško zapošljivih grupa na tržište rada kroz razvoj i implementaciju inovativnih mjera zapošljavanja od strane lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Najvažnija aktivnost je izrada lokalne strategije zapošljavanja i Akcionog plana, a ništa manje važna aktivnost je obezbjeđivanje licenciranih obuka za 30 nezaposlenih lica iz Nikšića“, kazala je koordinatorka projekta Biljana Pinjatić.

Nakon obuke, mogućnost zaposlenja imatće najmanje sedam osoba.

Na konferenciji za novinare, Radovan Dragnić, direktor Dnevnog centra, istakao je benefite koje projekat donosi. Kako je istakao, Dnevni centar će zaposliti dva lica, a obuku će proći više njih, dok je NVO Biznis centar u obavezi da zaposli njih troje.

Zapošljavanje
foto: Opština Nikšić

Radio televizija Nikšić će kroz pomenuti projekat zaposliti dvije osobe, a dobiće mogućnost nabavke savremene opreme za rad.

Projekat se finansira iz sredstava EU kroz program Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu.

Bonus video: