Krapović: Za sindrom otimačine i pranje novca imaćemo prijeki lijek

Poslanik Demokrata odgovorio pravnom zastupniku kompanije “MIA Investments”, advokatu Milošu Komneniću

3104 pregleda 3 komentar(a)
Krapović, Foto: Boris Pejović
Krapović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokrata Dragan Krapović odgovorio je pravnom zastupniku kompanije “MIA Investments”, advokatu Milošu Komneniću, poručujući da ne zna šta je “sindrom balkanskih političara”, ali da vrlo dobro zna šta je zlupotreba službenih položaja, otuđivanje državnih dobara i zemljišta i pranje novca.

“Iako ponekad djeluje da baš svi ne rade svoj posao, moram pohvaliti ponovno reagovanje, advokata Komnenića. Takođe, smatram posebno korisnim našu razmjenu informacija jer je očito da nemamo iste. Možda jer on ipak zastupa interese poslodavaca, a ja zastupam interese građana Crne Gore.Upravo iz tog razloga i reagujem ponovo, i odgovaram da ništa mistifikovao nisam već sam samo ukazao na uobičajenu praksu kada su u pitanju krivične prijave. Dakle, prijava pod brojem KT-S br.295-22 i vezani broj KT-I -S br -34-22 je možda, po Vašim saznanjima odbačena, ali to nije prijava koju sam ja podnio, niti znam šta u njoj piše, tako da ne znam zašto ste meni to adresirali u ovoj našoj komunikaciji…”, naveo je Krapović u reagovanju i dodao:

“Nadalje, ona koju jesam podnio nije odbačena, jer da jeste, bio bih obaviješten o tome, a Vi i Vaši poslodavci ne bi mogli imati tu informaciju ni po članu 273 stav 2 Zakonika o krivičnom postupku iz prostog razloga jer nije podnesena protiv Vas, niti Vaših poslodavaca! Što se tiče upravnog postupka i brojeva, sami ste naveli razliku između dva akta. Dalje, Rješenje pod brojem UP II 105-297/19 je poništeno od strane Upravnog suda, međutim taj broj rješenja i dan danas stoji u Zapisniku o prijavi gradnje kojim se od strane MEPPU odobrava gradnja na predmetnoj lokaciji”, istakao je on.

Ovo zna jer je upravo juče, kako je dodao, po Članu 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, dobio Zapisnik.

“I dobio sam ga u roku, tako da nema razloga da se ljutim, naprotiv, vrlo sam zadovoljan onim što u Zapisniku piše, ali o tom potom…E sad, Vi javno tvrdite da je prijava gradnje uredna i na snazi, te da je novo Rješenje pod brojem UP II 105-297/20 donijeto nakon 10 mjeseci, postavlja se logično pitanje, i mišljenja sam da tu ne treba biti ekspert. Ako je uslov za prijavu gradnje Saglasnost GDA i tu smo saglasni, šta se onda dešavalo sa istom tih 10 mjeseci dok nije novo Rješenje donijeto? Kako je ona mogla da egzistira u pravnom prometu tih 10 mjeseci i da sve vrijeme, (ako je na snazi kao što tvrdite), Vašim poslodavcima garantuje pravo da grade? , to nije pravno moguće, već je ispravan put bio da nakon donošenja 'novog' Rješenja o saglasnosti, ponovo podnesu prijavu gradnje, ali to naravno nije urađeno jer bi teško dva puta inspektori zažmurili na okolnost da sa Opštinom Budva nema zaključen Ugovor o komunalnom opremanju parcele, što je takođe preduslov za validnu prijavu gradnje, bez obzira da li treba da plate naknadu za komunalno opremanje ili ne…”, naglasio je Krapović.

U “novoj” eri je ipak, kako navodi, malo teže da se žmuri.

“Pogotovo jer to nije jedina problematična tačka ovog projekta,i vrlo je moguće da ste ponovo podnijeli prijavu gradnje,da gradnja ne bi bila odobrena! Sada se time umjesto MEPPU bavi SDT !Na kraju, niste objasnili kako Vam 'saznanja' padaju sa neba, jer da ste pažljivo čitali moj odgovor, vidjeli bi ste da sam riječi “poslaničko pitanje” stavio pod navodnicima, jer ste ga vi tako iznijeli u reagovanju. Nema efekta vraćanja preko godinu dana unazad i pominjanja drugog instituta i druge teme. Nemojte, molim vas, da mjenjamo teze?! Još jedno pojašnjenje nije na odmet, gospodine Komneniću. Jedno je poslaničko pitanje, a potpuno drugo zahtjev / Inicijativa po članu 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore! Dva potpuno različita instituta! Finalno, ne znam šta je 'sindrom balkanskih političara', ali vrlo dobro znam šta je zloupotreba službenog položaja, otuđivanje državnih dobara i zemljišta, i pranje novca! Uvjeravam i Vas i javnost da ćemo za taj sindrom otimačine i pranja novca imati prijeki lijek!”, zaključio je Krapović.

Bonus video: