Bar: Građani pokrenuli peticiju za legalizaciju sportskih terena u Makedonskom naselju

Traži se stavljanje van snage DUP-a "Topolica Bjeliši", koji predviđa rušenje košarkaških terena

5013 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Grupa građana Makedonskog naselja u Baru pokrenula je peticiju za legalizaciju sportskih terena u tom naselju.

Kako ističu inicijatori, peticija za cilj ima zaštitu sportskih terena i igrališta, jer omladina neće moći više gdje da se igra i trenira, i istovremeno vraćanje davno ucrtanih i obećanih parking mjesta za tri ZIB-ove zgrade koja nisu nikad urađena, prenosi Primorski portal.

Na taj način bi, kako se dodaje, omladina bila zadovoljena sportskim terenima, stanari parking mjestima, a stekli bi se i uslovi da nadležni nesmetano održavaju komunalni red.

Trenutno se potpisi prikupljaju "ispod kultnog koša", u restoranu „Banjalučki Ćevap“, lokalima Time Out, Bracera i Trafika kod Ćirovića.

„Zalažemo se za legalizaciju košarkaških i fudbalskih terena u Makedonskom naselju i stavljanje van snage DUP-a 'Topolica Bjeliši' (kome je ionako po odluci istekao rok prije dvije godine) iz razloga što isti taj DUP – predviđa rušenje košarkaških terena starih 43 godine usljed nedostatka parking prostora izazvanih negrađenjem parking prostora za tri zgrade (zgrada Lordovih, Zibove zgrada i Zibovog soliterA do te zgrade, tj., Požarevačke lamele br. 7) izgrađenih prije 30 godina. Ranijim DUP-om parking prostori za te zgrade su bili ucrtani ali nisu izgrađeni i novi DUP 'Topolica Bjeliši' je ta parking mjesta izbrisao. Iako se Opština Bar obavezala, ta parking mjesta za 33 godine nije izgradila", navodi se u peticiji.

Bonus video: