Odbor će predložiti Đurišića, Tatjanu Džudović i Bujišića za Savjet "Gradske"

Sjednica Skupštine Glavnog grada, koja imenuje Savjet “Gradske”, zakazana je za 12. oktobar

6944 pregleda 5 komentar(a)
Članovi Savjeta biraju se na pet godina, Foto: Luka Zekovic
Članovi Savjeta biraju se na pet godina, Foto: Luka Zekovic

Skupštinski odbor za izbor i imenovanja Glavnog grada predložoće za Savjet lokalnog javnog emitera Radio televizije Podgorica (“Gradska TV”) Aleksandra Đurišića, Tatjanu Džudović i Miodraga Bujišića, nezvanično je rečeno “Vijestima”.

Đurišića je predložila Advokatska komora, dok su Džudović i Bujišić predlozi Saveza, odnosno Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Na listi predloga, kako su “Vijesti” objavile prije dva dana, bile su i Ksenija Rakočević, kandidatkinja je ispred Univerziteta Crne Gore, Vesna Radulović, koju je predložilo Udruženje poslodavaca koja su zastupljena u Socijalnom savjetu, te pozorišni reditelj Zoran Rakočević, predlog nevladinih organizacija iz oblasti kulture i medija ili iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda. Njih troje, kako je rečeno redakciji, nisu dostavili potpunu dokumentaciju.

Kandidatkinja Danijela Radeč, prema istom izvoru, predlog je neovlašćenog predlagača. Radeč je predlog Sindikalne organizacije organa lokalne uprave Glavnog grada.

Prema Odluci o osnivanju Društva RTV Podgorica, Savjet ima pet članova, njih imenuje i razrješava Skupština Glavnog grada.

U Odluci se navodi i da se smatra da Savjet punovažno odlučuje i radi kad su imenovana najmanje tri člana.

Članovi Savjeta biraju se na pet godina i imaju pravo na mjesečnu naknadu.

Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za 12. oktobar.

Bonus video: