VIDEO Euromost: Novi ekološki incident na Limu, u rijeku ispuštena nepoznata bijela tečnost

"Ovo nije prvi put da se sa ovog istog mjesta ispušta nepoznata bijela tečnost, već se to godinama radi", naveli su iz ove nevladine organizacije

7607 pregleda 6 komentar(a)
Mjesto ispuštanja nepoznate tečnosti u rijeku Lim, Foto: NVO Euromost
Mjesto ispuštanja nepoznate tečnosti u rijeku Lim, Foto: NVO Euromost

U ranim jutarnjim časovima u Bijelom Polju, ispod industrijske zone, ispuštena je u rijeku Lim nepoznata bijela tečnost, a što se vidi na snimcima koje su nam dostavili ribolovci, kazali su iz bjelopoljske Nevladine organizacije (NVO) "Euromost".

"Nakon toga smo sa našim aktivistima odmah izašli na teren, locirali i snimili mjesto ispuštanja i sa time obavijestili nadležnog inspektora za vodu, kao i državne institucije i Upravu za vode" naveli su iz te NVO.

Ovo nije prvi put, kazali su oni, da se sa ovog istog mjesta ispušta nepoznata bijela tečnost već se to godinama radi.

"Pored raznih inspekcijskih nadzora i prijava više je i očigledno da je onaj koji godinama ispušta i uništava riblji fond u Limu pokazao da je jači od državnih institucija, koje sve to posmatraju, jer još nijesmo čuli da je bilo ko krivično odgovarao za ovakva zlodjela", saopšteno je iz "Euromosta".

Mjesto ispuštanja nepoznate tečnosti u rijeku Lim
Mjesto ispuštanja nepoznate tečnosti u rijeku Limfoto: NVO Euromost

Trenutno na području Opštine Bijelo Polje ribe i nema, dodali su oni, zbog ovakvih incidenata, koji, prema njihovim riječima, dovode u opasnost čitav riblji fond.

"Pozivamo nadležne inspekcije i institucije da utvrde ko je i ovaj put zagadjivač i koje ispustio rano jutros nepoznatu bijelu tečnost i protiv istog preduzme sve zakonom predvidjene mjere", stoji u saopštenju NVO "Euromost".

Bonus video: